Ekonomi TTNET'den oyun platformu

TTNET'den oyun platformu

Paylaş
TTNET'den oyun platformu

TTNET, dijital oyun alanındaki yatırımları kapsamında, yeni oyun platformu Playstore'u, hizmete sundu. Playstore'un açılışı, Crysis'in devam niteliğindeki yeni oyunu Crysis 2'nin Türkiye lansmanı ile birlikte gerçekleştirildi

TTNET Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçak, Playstore’un detaylarının paylaşıldığı toplantıda, dijital eğlence sektörünün hızla büyüyen, dinamik bir sektör olduğunu belirterek, PwC’nin araştırmasına göre tüm medya alanları içinde, oyunun en yüksek artış gösteren medya-eğlence alanı haline geldiğini aktardı.

Haberin Devamı

Dijital oyun pazarında, "Türkiye’nin yasal olarak dijital oyun indirme olanağı sunan en büyük resmi platformu" olma hedefiyle harekete geçtiklerini ifade eden Koçak, Türkiye’de PC oyunlarının dijital dağıtımına en önemli yatırımı yapan teknoloji şirketlerinden biri durumunda bulunduklarını söyledi. Koçak, "Dijital oyun konusunda dünya yüksek bir ivme içinde ve dijital yolla ulaştırılan oyun sayıları çok yüksek değerlere gelmiş durumda. 2015 yılında 1 milyara yakın oyunun dijital yollarla dağıtılacağı öngörülüyor.

Türkiye’deki oyun pazarının ise mevcut potansiyel göz önüne alınarak, önümüzdeki yıllarda dünya oyun pazarındaki öneminin artacağını söyleyebiliriz" dedi. İlker Koçak, Playstore’a ilişkin şunları paylaştı: "Playstore platformu ile genellikle yaşları 12–35 arasında değişen, çoğunluğu erkeklerden oluşan, teknolojiyi ve her türlü gelişmeyi çok yakından takip eden oyuncu kitlesine ulaşmayı hedefliyoruz.

Haberin Devamı

Hizmete sunduğumuz Playstore ile Türk oyunseverler, yeni çıkan oyunlara dünya ile aynı anda ulaşacak, dünya çapında kabul görmüş dijital indirme teknolojisiyle indirip oynayabilecekler. Üstelik oyunlara en avantajlı fiyatlar ve farklı ödeme kanallarını kullanarak sahip olabilecekler. Playstore, Türkiye’nin en büyük oyun mağazası olacak. Dünyadaki dev oyun şirketlerinin tümü ile görüşmelerimiz sürüyor. Hedefimiz, hangi yayıncının olursa olsun, güncel olarak dünyada bulunabilecek tüm oyun içeriğinin bulunabileceği bir platform oluşturmak. Hedefimiz 2011 sonuna kadar oyunculara yüzlerce oyunluk dev bir katalog sunmak."

"TTNET İLE İŞBİRLİĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK"

Crytek Kurucu Ortağı Avni Yerli de, Crytek’in TTNET ile işbirliğinin Crysis 2 ile başladığına değinerek, "Bu tür işbirlikleri Türk oyun sektörünün gelişmesi açısından büyük önem arz ediyor. Crytek olarak bizim de bu sürece katkıda bulunuyor olmamız gurur verici. Önümüzdeki dönemde TTNET ile işbirliğimiz artarak devam edecek" dedi. Yerli, Türkiye’de oyun sektöründe çok fırsat gördüklerini ve Türkiye’den çıkan oyunların da dünyada yavaş yavaş ilgi uyandırmaya başladığını belirtti. TTNET müşterileri, 59,95 lira tek ödeme ve aylık 4,99 lira ve 12 taksitle ödeme olanağıyla Crysis 2’ye sahip olabilecek. TTNET müşterisi olmayan kullanıcılar da mobil ödeme ve kredi kartı ile ödeme yaparak 65 liraya oyunu satın alabilecek.

Haberin Devamı