Eğitim - Kariyer TÜBİTAK’tan Selçuk Üniversitesi'ne İHA ödülü

TÜBİTAK’tan Selçuk Üniversitesi'ne İHA ödülü

Paylaş
TÜBİTAK’tan Selçuk Üniversitesi'ne İHA ödülü

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Robotik ve Otomasyon Topluluğu, TÜBİTAK öncülüğünde düzenlenen 2017 Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Türkiye yarışmasında "Döner Kanatlılar" kategorisinde 2. oldu

Robotik ve Otomasyon Topluluğu’nun Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Akif Durdu ve Hasan Uğuz öncülüğünde oluşturulan S-AIR takımında; Mehmet Celaleddin Ergene, Hasan Uğuz, Mustafa Mahmutoğlu, Zafer İçli ve Mehmet Orakçı yer aldı.

93 TAKIM KATILDI

TÜBİTAK’ın öncülüğünde düzenlenen yarışmaya, Polonya’dan Endonezya’ya kadar dünyanın farklı yerlerinden toplamda 93 takımın katıldığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Akif Durdu, "Bu yarışmada, belirlenen hedefe pilot kontrolünden bağımsız ve tamamen otomatik olarak gidebilen İHA’lar yarıştı. Belirlenen hedefe giden ve kamera ile görüntü alabilen İHA’lar, 2 ayrı kategori de yarışan görevlerini yerine getirmeye çalıştı. Birinci kategoride belirlenen hedefe giderek oradan alınan görüntülerin işlenmesi ve bir SD kartta doğru olarak kaydedilmesidir. İkinci kategoride ise belirlenen hedefe gidilerek oradan alınan renk görüntülerinin sırasına göre İHA üzerindeki paraşüt bırakma sisteminin doğru bir şekilde çalıştırılmasıdır" dedi.


Haberin Devamı