Magazin Tufan Altaş'ın uyuşturucu ticareti suçlamasıyla 10 yıl hapsi istendi

Tufan Altaş'ın uyuşturucu ticareti suçlamasıyla 10 yıl hapsi istendi

Paylaş
Tufan Altaş'ın uyuşturucu ticareti suçlamasıyla 10 yıl hapsi istendi

Şarkıları Youtube'dan 5 milyondan fazla indirilen, bozlak ve oyun havası söyleyen sanatçı Tufan Altaş hakkında uyuşturucu ticareti yapmak iddiasıyla dava açıldı. Lüks araçla uyuşturucu satarken yakalanan ve 10 yıl hapsi istenen Tufan Altaş, uyuşturucuyu satmadığını ileri sürdü

Ankara'da pek çok mekanda sahne alan, söylediği bozlak ve oyun havası türkülerle ün yapan Tufan Altaş'a "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

LÜKS CİPTE UYUŞTURUCU TİCARETİ!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede yer alan bilgilere göre, 1 Aralık 2017'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mamak Akdere Dereboyu Caddesi üzerinde lüks bir cipte uyuşturucu madde satılacağının öğrenilmesi üzerine harekete geçti. Habertürk Gazetesi'nden Fevzi Çakır'ın haberine göre, takibe alınan aracın Tufan Altaş adına kayıtlı olduğu tespit edildi. Araç, park halinde bulunan bir aracın yanında durdu. Park halindeki araçtan inen E.A. ve M.K. isimli şahıslar, lüks aracın yanına giderek içeridekilerle görüştü, bir süre sonra lüks araç bölgeden ayrıldı. Ekipler, E.A. ve M.K.'nın bulunduğu araçta arama yaptı.



İÇ ÇAMAŞIRINDA BULUNDU

İkili, 40 TL karşılığında yanlarına gelen araçtakilerden uyuşturucu satın aldıklarını itiraf etti. Bu beyan üzerine polis lüks aracı Dereboyu Caddesi üzerinde durdurdu. Aracın sürücü koltuğunda Tufan Altaş'ın, sağ ön koltuğunda Güven İ.Ö.'nün, arka koltuğunda ise Erdağ K.'nın bulunduğu belirlendi. Güven İ.Ö.'nün üst aramasında, iç çamaşırına gizlenmiş vaziyette ve diğer 2 şahısta paketlenmiş uyuşturucu ele geçirildi.

TÜRKÜCÜNÜN ÜZERİNDE UYUŞTURUCU BULUNMUŞ

Tufan Altaş'ın üzerinde de 4.80 gram uyuşturucu madde bulundu. 3 isim gözaltına alındı. İddianamede, şüphelilerin ifadelerine de yer verildi. Şüpheli Erdağ K. esrar kullandığını, Eray A., Tufan Altaş ve Güven İ.Ö. ile esrar kullandıklarını ancak satmadıklarını ifade etti.

"KULLANICIYIZ, SATMIYORUZ"

Şüpheli Tufan Altaş, savunmasında şunları söyledi:

"Esrar kullanıyorum. Diğer arkadaşlarım da benim gibi kullanıcıdır. Ancak esrar satmadık. Araç bana aittir. Uyuşturucu ticareti yapmadım"



10 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede, söz konusu kişilerin fikir ve eylem birliği içerisinde toplu olarak uyuşturucu madde ticareti yaptıkları belirtilerek, "uyuşturucu madde ticareti" suçundan cezalandırılmaları istendi. Tufan Altaş ve diğer 3 isim, 10 yıldan az olmamak üzere hapis istemiyle yargılanmaya başlanacak

TUFAN ALTAŞ KİMDİR?

1976 Kırşehir Kaman doğumlu Tufan Altaş, evli ve 2 çocuk babası. Bozlak ve oyun havaları söyleyen Tufan Altaş, Ankara'da pek çok mekânda sahne alıyordu.

Neşet Ertaş'ın birçok eserini kendine has yorumuyla seslendirmesiyle tanınan Tufan Altaş'ın "Mektup Yazarım Mektup" şarkısı Youtube'da 5 milyondan, "Yerden Yere Vurdun Kader" şarkısı da 2 milyondan fazla indirildi.

Haberin Devamı