Gündem Tufan operasyonu

Tufan operasyonu

Paylaş
Tufan operasyonu

Afganistan'ın başkenti Kabil'de ABD askerlerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Türk mühendis Tufan Güzel'den 66 gündür haber yok

Pasaporttaki büyük şüphe

Gıda mühendisi ve 3 çocuk babası Tufan Güzel, çalıştığı şirketin Genel Müdürü Mesut Türkan ile iş için 3 Şubat 2010’da Afganistan’ın başkenti Kabil’e gitti.

İddiaya göre, mühendis Tufan Güzel ve Mesut Türkan’ın kaldığı misafirhaneye Amerikalı askerler sabaha karşı operasyon düzenledi.

Kapıları kıran yüzleri maskeli ve silahlı 20 Amerikan askeri Mesut Türkan’ın bıraktı. Pasaportunda daha önceden Pakistan ve Dubai vizesi bulunan Tufan Güzel’i terör şüphesiyle alıp götürdü. Mühendisten 66 gündür haber yok.

‘Mahkum numarası bile belli’

Mesut Türkan “Afgan polisleri operasyonu Amerikan istihbaratının yaptığını söyledi. Durumu Türk elçiliğine ve Dışişlerine bildirdim. Halen ses yok” dedi.

Tufan Güzel’in Gaziantep’teki eşi Elif Güzel ve 3 çocuğu ise yetkililerden yardım istiyor. Tufan Güzel’in ağabeyi Muzaffer Güzel şu iddiada bulundu:

“Kardeşimin ‘I.F.N20178’ mahkum numarasıyla Amerika’nın Afganistan’daki Guantanamo’su olarak bilinen Bagram Cezaevi’nde olduğunu belirledik. Devletimizden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

Zeki GÜNAY-Mehmet BULUT/DHA