Gündem Tüfekle oyun ölüm getirdi

Tüfekle oyun ölüm getirdi

Paylaş
Tüfekle oyun ölüm getirdi

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nde 11 yaşındaki İbrahim Halil Ç., av tüfeğiyle oynarken tetiğe dokununca 9 yaşındaki akrabası Mehmet P.'yi ölürdü

Karacurun Mahallesi Adana Sokak’ta saat 15.00 sularında meydana gelen olaya, ev hanımı Nazmiye P., yufka açmasına yardım etmek için akrabaları Fadile Ç.’nin Karacurun Mahallesi’ndeki evine gitti.

Fadile Ç. ile akrabası Nazmiye P., avluda yufka açıp kurdukları ocakta pişirirken, ilköğretim öğrencisi çocukları ise içeride oynamaya başladı. Ancak bir süre sonra duydukları silah sesi ile içeriye koşan kadınlar, çocuklardan Mehmet P.’yi kanlar içerisinde yerde buldu.

Eve gelen mahalle sakinleri tarafından Hilvan Devlet Hastanesi’ne götürülen göğsünden yaralı Mehmet P., yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olayı duyarak hastaneye koşan baba Adil P. ve yakınları sinir krizi geçirdi.

Mehmet P.’nin cenazesi otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderilirken, gözaltına alınan İbrahim Halil Ç. ise Hilvan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Mustafa UFAK/Şanlıurfa (DHA)