Siyaset Tuğamiral da sanık
Paylaş
Tuğamiral da sanık

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı “4'üncü Ergenekon İddianamesi”ni mahkemeye gönderdi. Tuğamiral Levent Görgeç'in de şüpheliler arasında yer aldığı öğrenildi

DÖRDÜNCÜ İDDİANAME

Haberin Devamı

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Poyrazköy’deki bir arazide 21 Nisan 2009’da yapılan kazılarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçmişti. Kazılarla ilgili olarak Deniz Kuvvetleri’nde görev yapan 2’si emekli, toplam 17 subay gözaltına alınmış, 5’i tutuklanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Olcay Seçkin dün “Poyrazköy’deki kazılarla ilgili iddianame tamamlandı ve ilgili mahkemeye sunuldu. Mahkemenin 15 günlük inceleme süresi var” dedi. Bu iddianameyle birlikte Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan iddianame sayısı 4 oldu.

DENİZCİLER SUÇLANIYOR

İddianamede Tuğamiral Levent Görgeç ve 7 deniz kurmay albayla ilgili suçlamaların da yer aldığı öğrenildi. ‘Ergenekon’ adlı örgüte üye olmakla suçlanan Tuğamiral Levent Görgeç ile 7 kurmay albayın 7.5 ile 15 yıl arasında hapisleri isteniyor. Bundan önce açılan Ergenekon davalarında emekli orgeneraller sanık olarak yargılanıyor. Tuğamiral Görgeç’in de iddianameye girmesiyle ilk kez muvazzaf (görevde olan) bir amiral de Ergenekon davasının sanıkları arasında yer alacak.

Haberin Devamı

İKİ MÜEBBET İSTENİYOR

Ergenekon savcılarından Murat Yönder’in hazırladığı 300 sayfalık iddianamede tutuklu şüpheliler emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş, Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe, Deniz Binbaşı Eren Günay, Deniz Binbaşı Emre Onat ve sonradan tahliye edilen Deniz Yarbay Mustafa Turhan Ecevit hakkında, 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Ayrıca bu 5 subay ile emekli Deniz Astsubay Ergin Geldikaya hakkında da “Ergenekon örgütü üyesi olmak” ve “ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından 12 yıldan 27 yıla kadar hapis istendi.