Pazar Postası Tuğba Özerk: Kendime eş değil çocuğuma baba arıyorum
Paylaş
Tuğba Özerk: Kendime eş değil çocuğuma baba arıyorum

Tuğba Özerk 37 yaşında. Pop dünyasının sevilen isimlerinden. Seksi vücudu ve cüretkar pozlarıyla da dikkat çekiyor. İki kez evlendi. İkinci eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle ayrılan Özerk, “Aşka kendimi kapamadım ama daha temkinliyim” diyor

Röportaj: Canan Danyıldız

■ Geçen hafta Çeşme’de ilk mayolu görüntülenen ünlüydünüz...

Ailemin yanına geldim dinlenmeye. E normal, şöhret olunca çekiyorlar. İşleri bu.

■ E, şöhret olmak böyle bir şey!

Bu ülkede çok ucuz şöhret var, çabuk şöhret oluyorlar. Abuk subuk bir hareketle, soyunarak, birinin sevgilisi olarak piyasada yer buluyorlar. Ün, başarıdan sonra gelmeli.

■ Şöhret olmanın bedelini ödediniz mi?

Büyük bedeller ödemedim. Ama göz önünde olduğum için yaşadıklarım öne çıkıyor. Özel hayatıma, hareketlerime dikkat etmek zorunda kalıyorum. Gerçi çocukluktan beri olgun bir yanım vardır.

■ Ayrı anne-babanın çocuğusunuz, bununla ilgisi var mı?

Yok, fıtratım böyle. Dokuz yaşında da bir duruşum vardı, 11 yaşında Sezen Aksu ile çalışırken de... Kaybedecek çok şeyim var, ailem misal. Yoksa fütursuzca yaşarsın.

■ Sezen Aksu ile tanışıyorsunuz...

Evet, aile ahbabımızdı. Onno Tunç gibi isimler evimize gelirdi. Dokuz aylıkken ağladığımda anneme, “Çok melodik ağlıyor, şarkıcı olacak” demiş.

■ Sonra?

11 yaşında TRT’de yılbaşı programında gece 12’ye çeyrek kala beni anons ettiler. Okula döndüğümde artık şöhrettim. Böylece şöhreti hazmetmeyi öğrendim.

■ Şanlıymışsınız...

Hayata 1-0 önde başladım diyebilirim. Evimizdeki şaşaa, yaşadıklarım beni doymuş bir kadın yaptı. Şöhret anormal bir şeymiş gibi gelmedi.



■ Çocukluğunız nasıldı?

Güzel bir çocukluk geçirdim. Anne ve babam ayrıydı. Ama hiç kopmadılar. “Aşkımız bitti” deyip ayrıldılar. Çok üzücü ama dramatik bir hikayem yok. Annem ikinci kez evlendi, üvey babam da iyiydi.

■ Aile hayatınız özgür müydü, yoksa baskıyla mı geçti?

Özgürdü. Baskı değil destek gördüm. Muhafazakar bir tarafım var, tutucu bir kadınım. İş icabı mayo giyeceğim tabii. Annemler, hatta halamlar da benim yaşımda giyermiş. Annem kliplerime bakınca “Kızım fazla olmuş” demez. Ancak şimdi giyebileceğiz, sonra istesem de giyemem. Dünyada da böyle.

KENDİMİ SEKSİ BULUYORUM


■ Kendinizi seksi buluyor musunuz?

Hiç seksi bulmuyorum! Aynalara bakıp “Seksiyim, seksiyim” diye gezmiyorum. Ama zayıflığıma düşkünüm, dikkat ederim yediklerime.



■ 37 yaşındasınız ama göstermiyorsunuz!

Düzgün bir fiziğim var, yüzüyorum, yürüyorum. Sadece burnumda estetik var. gerçekten. Ayrıca yazdıkları gibi bacak estetiği diye bir şey hiç duymadım!

■ Saçlarınıza nasıl kıyıp kestirdiniz?

Devrim yaptım. Önce kendim kestim, sonra kuaförüme düzelttirdim. Yeni bir Tuğba oldum.

■ Sınırlarınız var mı?

Seksiliğiniz, kıyafetleriniz bazen şarkıcılığınızın önüne geçiyor sanki? Onlar eskidendi. Sonra herkes sesimi anladı. Yaptıklarımı seçerim. Her şeye kendim karar veririm. Hayatımdaki erkeği de annemi de hiçbir şeye karıştırmam.


AŞK KONUSUNDA DAHA TEMKİNLİYİM


■ Otokontrollü müsünüz, yoksa hata yapar mısınız?

Tabii hata yaparım. Müzik hayatında hatam pek yok. İkili ilişkilerimde, arkadaşlıklarımda yanılmalarım olmuştur. Ha, ne oldu? Hayatımdan çıkardım. Geri vitesim de pek yok. Karşımdaki kredisini tükettiğinde biter.



■ Zor bir kadın mısınız?

Hiç zor değilim. Ama kuralcı ve disiplinliyimdir. Saygısızlığa hiç tahammülüm yok! Çok ince düşünceliyim. Karşımdakinde bunu bulamayınca hemen gidiyorum. Soğuyorum! Gece yatağa yatınca o günü, yaptıklarımı hep düşünürüm.

■ Güzelmiş...

Hayatı yaşamak istiyorum. Her yere giderim; markete çarşıya... İnsanlarla iç içe olmayı seviyorum. Ki diyemez. Çok şükür!

■ Bunca yıl en çok ne zaman zorlandınız?

Galiba bu yıl iyi geçmedi. Her şeyi zamana bırakıyorum. Kim bilir insanlar ne acılar yaşadı diyorum.

■ Altan Nuh ile ani boşanmanızı ve yaşadıklarınızı kastediyorum...

İnsanın hasarı neredeyse orası sızlar ya, öyle... Ama sonra geçer. Gene yaz geldi. Özel hayatımla gündemde olmak yorucu.



■ Altan Nuh size maalesef şiddet uygulamıştı. Psikolojik destek aldınız mı?

Hayır, almadım. O dediğin 3-5 aylık hikaye. Bir evlilikle sarsılmam! Güçlü bir kadınım.

■ Deniz Akkaya’ya bu konu yüzünden açtığınız dava ne durumda?

Devam ediyor. Hem tazminat davası açtım hem de suç duyurusunda bulundum. Bedeli neyse ödeyecek. Televizyonda konuşmak öyle kolay değil. Bak, artık ortada yok.

■ Özür dilerse davayı geri çeker misiniz, affeder misiniz?

Hayır, affetmem.

■ Özeleştiri yaptınız mı?

Tecrübe kazanıyorsun, bu da aşkta, özel hayatta daha temkinli olmanı sağlıyor. Böyle olmayı istemezdim. Çünkü o saflığı kaybetmeye başlıyorsun. Gerçi ben duygu insanıyım, elbette hayatıma yeniden biri girecek. Yuva kurmak isterim.

■ İki kez evlendiniz, üçüncüsü de yolda gibi...

Kendime kocadan çok, çocuğuma baba olacak biri olsun istiyorum. Yarın ayrılırsam -ki çok tahammülsüzleştikçocuğuma düzgün babalık yapacak birini... O erkeği bulursam evlenirim.

■ O zaman aşk şart değil?

Hayır, aşk olmalı! Gene olacak.

■ Nikahsız bebek sahibi olur musunuz? Evlenmeniz şart mı?

Ne söylersen yaşarsın ya... Şimdi sana “Asla, hayır!” derim, oluveririr. Tercihim, evlenip yuva kurup, treni kaçırmadan çocuk sahibi olmak.

TEK GECELİK İLİŞKİM HİÇ YOK


■ Şimdi aşk var mı?

Aaa nasıl sorular bunlar? Henüz yok!

■ Aşk ve seks birbiriyle ilişkili mi?

Belden yukarı olan ruhun aşkı, belden aşağı olan bedenin aşkıdır” der Gabriel Garcia Marquez. Çok doğru. Benim hiç tek gecelik ilişkim yok. Mümkün değil.

■ Aşkta kendinizi tutuyor musunuz?

Hiç tutmam! Dolu dolu yaşarım aşkımı. Haddini bilen, olgun, kalender bir adama aşık olabilirim. Biraz yaş farkı olmalı, erkekler biraz daha geç olgunlaşıyor.

■ Maço, kıskanç erkek sever misiniz?

Ay maço adam hiç sevmem, kaçarım! Fıtratım bu, kıskanç bir kadın değilim! Babam da annemi hiç kıskanmazdı. Baskı kurmam, bana kurmalarını da istemem. Belki bu yüzden hayatımdaki erkekler benimle evlenmek istedi.

■ Hiç aldatıldınız mı ya da aldattınız mı?

Bildiğim kadarıyla aldatılmadım. Aldatıldıysam da bilmiyorum, helal olsun. Ama ben hiç aldatmadım. Bittiyse giderim. Niye o insanı maymun gibi bir kenarda tutayım ki?

Haberin Devamı