Türkiye (Son Dakika) Tuğçe’nin katili ömür boyu hapse mahkum oldu

Tuğçe’nin katili ömür boyu hapse mahkum oldu

Paylaş
Tuğçe’nin katili ömür boyu hapse mahkum oldu

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, aşkına karşılık vermeyen 25 yaşındaki Tuğçe Uludağ'ı pompalı tüfekle vurarak öldürmekten yargılanan 31 yaşındaki Aykut Ertunç, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

Olay, 2015 yılının aralık ayında Bursa'nın Gemlik ilçesi Umurbey Mahallesi’nde meydana geldi.

Çiftçilik yapan Aykut Ertunç, arkadaşlık teklifini kabul etmeyen, Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü mezunu ve Gemlik Halk Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı bilgisayar kursuna devam eden Tuğçe Uludağ’ı, evine giderken tüfekle ateş ederek öldürdü.

KENDİ KARNINA DA ATEŞ ETMİŞTİ


Aykut Ertunç daha sonra aynı tüfekle kendi karnına ateş etti. Ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşama dönen zanlı mahkemece tutuklandı.

’TERSLEYİNCE TÜFEĞİMİ ALIP ATEŞ ETTİM’


Bursa 5´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde hakkında 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açılan Aykut Ertunç'un yargılamasına devam edildi. Daha önce verdiği ifadesinde şöyle demişti:

"Tuğçe ile 1.5 yıldır arkadaşız ve bunu resmileştirmek için aileler görüştü. Tuğçe ardından benimle görüşmek istemediğini söyledi. Olay günü Gemlik'te ayak üstü görüştük. Yine olmayacağını tekrarladı. Ben de iki kutu bira aldım. İçerek Umurbey Mahallesi’ne arkadaşlarımı görmeye gidiyordum. Gemlik Avcılar Kulübü'ne üye olduğum için sürekli arabamda tüfek bulunuyordu. Tuğçe’nin evinin yakınına aracımı park ettim. Tuğçe’nin gece saat 21.00 sıralarında otobüs durağından evine doğru yürüdüğünü gördüm. Arabadan indip yeniden konuşmak istedim. Tersleyince tüfeğimi alıp evine yürümekte olan Tuğçe’ye önce seslendim, sonra ateş ettim. Sonra zeytinlikte canıma kıymak istedim."

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI VERİLDİ


Aykut Ertunç, karar aşamasına gelen duruşmada son söz olarak, "pişmanım" dedi. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti Aykut Ertunç’a hiç bir indirim uygulamadan ömür boyu hapis cezası verdi.

CEZAYI AZ BULDU


Duruşmada hazır bulunan Tuğçe Uludağ’ın annesi Tülay Uludağ, verilen cezayı az bulup, "Ona ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmeliydi. Avukatımız aracılığı ile bu karada itiraz edeceğiz" dedi.



Platonik katil! Evinin önünde pusu kurup pompalı tüfekle öldürdü


Bursa'da öldürülen kızın annesi: 'Silah sesini duyunca kızımın vurulduğu içime doğdu'

Haberin Devamı