Türkiye (Son Dakika) Tuğçe'nin katili: Sonsuz pişmanlık duyuyorum

Tuğçe'nin katili: Sonsuz pişmanlık duyuyorum

Paylaş
Tuğçe'nin katili: Sonsuz pişmanlık duyuyorum

Almanya'nın Offenbach kentinde, geçen yıl darp sonucu Tuğçe Albayrak'ın ölümüne neden olan Sanel M'nin (18) yargılanmasına başlandı

Darmstadt Eyalet Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına çok sayıda gazeteci ve Tuğçe'nin akrabaları katıldı.

Duruşmada hazır bulunan davacılar baba Ali Albayrak ile anne Sultan Albayrak'ın oldukça üzgün oldukları ve birbirlerine destek olmaya çalıştıkları görüldü. Sanık Sanel M, duruşmadaki ifadesinde "Olayın meydana geldiği akşam Tuğçe'ye tokat attım ve ondan sonra yere düştü. Yaptığımdan dolayı sonsuz pişmanlık duyuyorum" dedi.

Haberin Devamı

Sanık, Tuğçe'nin öleceğini hiç tahmin etmediğini belirtti. Tuğçe Albayrak'ın 25 yaşındaki ağabeyi Doğuş Albayrak, kardeşinin ölümünün tüm aileyi derinden sarstığını belirterek, "Biz şimdi bunu anlama aşamasındayız. Bu daha kötü. Hala acımız var kolay olmasa da yeniden günlük hayata alışmaya çalışıyoruz. Anne ve babamın durumu kötü, çalışamayacak durumdalar. Erkek kardeşim meslek eğitimini iptal etti, ben de üniversiteye ara verdim" diye konuştu. Haziran ayı sonuna kadar sürmesi beklenen davada bilirkişi ve adli tıp uzmanı da dahil yaklaşık 60 tanığın dinlenmesi bekleniyor. Öte yandan, mahkeme binasının karşısında Tuğçe Albayrak'ın yaklaşık 50 arkadaşı, olayı protesto için sessiz eylem düzenledi. Eylemi organize eden Murat Çapri, "Biz Tuğçe'nin medeni cesaretini hatırlatmak istiyoruz" dedi.

Tuğçe Albayrak, arkadaşlarıyla yemek yediği restoranın tuvaletinde 15 Kasım 2014'te Sırp kökenli gençlerin taciz ettiği iki Alman kıza yardım ederken Sanel M'nin darbetmesi sonucu yere düşerek beyin kanaması geçirmiş ve kaldırıldığı hastanede 13 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı