Siyaset Tuğluk: Bundan sonrası devlete bağlı
Paylaş
Tuğluk: Bundan sonrası devlete bağlı

Mazbatasını alan Aysel Tuğluk, Öcalan'ın, PKK'nın eylemsizlik kararı için dile getirdiği 15 Haziran tarihine değinirken, "Bundan sonrası devletin alacağı tutuma bağlıdır" dedi

BDP’nin desteğiyle Van'da bağımsız milletvekili seçilen Aysel Tuğluk, Nazmi Gür ve Özdal Üçer Van Adliyesi'ne gelerek mazbatalarını aldı. Aysel Tuğluk, İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın, PKK'nın sözde eylemsizlik kararı için dile getirdiği 15 Haziran tarihinin çok kritik olduğunu belirterek, "Bundan sonrası devletin alacağı tutuma bağlıdır" dedi.

Haberin Devamı

Pazar günü yapılan seçimlerde BDP'nin desteğiyle milletvekili seçilen Diyarbakır'da KCK tutuklusu Kemal Aktaş'ın BDP Van İl Başkanı avukat Cüneyt Caniş aracılığıyla mazbatasını almasını ardından bugün de Aysel Tuğluk, Nazmi Gür ve Özdal Üçer, Van Adliyesi'ne gelerek mazbatalarını aldı.

Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Aysel Tuğluk, kendilerine oy versin, vermesin taşıdıkları sorumluluk gereği, demokrasi, barış ve özgürlük idealleriyle yola çıkanlar olarak, bütün Van'ın temsilcisi olarak TBMM'de çalışacaklarını söyledi. Kürt sorunun demokratik barışçıl çözümü konusunda yapılması gereken ne varsa onun mücadelesini vereceklerini belirten Tuğluk, şöyle dedi:"Onurlu Van halkı herşeyin en güzeline layık. İnşallah halkımızın karşısında mahcup olmayacağız. Ölüm değil, yaşam kazansın istiyorum. Bunun için çaba sarfedeceğiz. Bu toprakların barışa ihtiyacı var. Barışa dair bir şeyler yapabilirsek zannediyorum halkımıza en güzel şeyi armağan etmiş olacağız."

Haberin Devamı

Tuğluk, "Başbakan Erdoğan balkon konumasında Öcalan'a mesaj mı verdi?" sorusu üzerine, "Kürt sorunu çok ciddi bir sorundur. Öyle bir takım sözlerle geçiştirilecek bir konu değildir. Umut ediyoruz ki, seçimlerde Kürt halkının gösterdiği iradeyi görerek, bu iradenin taleplerini dikkate alıp, bu halkın gösterdiği kişilerle müzakere edilir. Yani Sayın Öcalan'la müzakereyi daha da derinleştirilmesi ve önünün açılması gerekiyor. Başbakan bunlara dair pratik adımlar geliştirirse, elbette ki barış gelir. Pratik adımlar bekliyoruz. Aksi takdirde Kürt halkı kendi çözümünü yaratacaktır. Hükümeti beklemek durumunda değiliz" diye konuştu.

Tuğluk, terör örgütü PKK'nın ilan ettiği sözde 'Eylemsizlik kararı için son tarih' 15 Haziran'a ilişkin, "Devlet, hükümet, iktidar bu makul, meşru ve haklı taleplere gerçekten somut bir yanıt verecek mi vermeyecek mi? sorusu önemlidir. Bundan sonra hiç istemiyoruz. Ama olası olumsuzluklardan ölümlerden başbakanın kendisi sorumlu olacaktır. Kürtler sorumlu olmayacaktır. Kürtler'in talepleri çok açıktır. Bununla ilgili bir yol haritası çizilmeli, topluma deklere edilmeli" dedi.

Haberin Devamı

Gülay ÖZEK - Murat ÇAĞLAR / VAN,(DHA)