Siyaset Tuğluk: Kürtler için hukuk yok
Paylaş
Tuğluk: Kürtler için hukuk yok

Milletvekilliği düşen eski DTP'li Aysel Tuğluk, kendilerine ayrımcılık uygulandığını belirterek, "Kürtler için hukuk yok, bitmiştir" ifadelerini kullandı

BDP Milletvekili Sebahat Tuncel ve milletvekilliği düşen eski DTP’li Aysel Tuğluk, BDP Genel Merkezi’ne gelişlerinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İfade vermeye gidip gitmeyecekleriyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Tuncel, daha önce de almış oldukları karar gereğince, ifade vermeyeceklerini söyledi ve alınmış olan ‘zorla ifadeye götürülme kararının’ hem Meclis hem de hukuk açısından büyük sorun olduğunu kaydetti.

Tuncel, söz konusu durumun, Türkiye’de hak ve adaleti sarsan bir durum olduğunu söyledi ve TBMM’den bu sorunu çözmelerini beklediklerini belirtti.

“HUKUK FARKLI UYGULANIYOR”

Hukukun milletvekillerine farklı uygulandığını savunan Tuncel, bunun, adalete olan güveni sarstığını söyledi ve “Yoksa bizim veremeyeceğimiz bir hesap yok,” dedi.

Tuncel, tepkilerinin, adaletsiz sisteme karşı olduğunun altını çizdi. Biz gazetecinin, “Yakalanacağınızı düşünüyor musunuz?” sorusuna ise BDP’li Tuncel şu yanıtı verdi: “Yani takdirdir, mahkemenin takdiridir. Şimdiye kadar yapmadıkalrı şeyler değil. Belediye Başkanlarımıza kelepçe takanlar, sanırım bizi de zorla götürürler.”

“GEREKÇELİ KARARDAN SONRA İFADE VERECEĞİZ”

Tuğluk ise yaptığı açıklamalarda, yargıya karşı değil ama hukuksuzluğa, yanlış uygulamaya karşı bir tavır içerisinde olduklarını söyledi.

Kendisinin ve Ahmet Türk’ün milletvekilliklerinin düşürülmesinin gerekçeli kararının açıklanmasından sonra zaten gidip ifade vereceklerini belirten Tuğluk ‘bir yere kaçma durumunun’ söz konusu olmadığını söyledi.

“ÖNCE ÇETEDEN YARGILANANLARI GÖTÜRSÜNLER”

Fikirlerinden dolayı bu tür durumlarla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Tuğluk, “Önce, bu Meclis’te, yolsuzluktan yargılananlar var, hırsızlıktan, çete suçlamalarından yargılananlar var. Önce onları bir götürsünler biz de gidip ifademizi verelim,” dedi.

“KÜRTLER İÇİN HUKUK BİTMİŞTİR”

Ortada, ayrımcı bir uygulama olduğunu söyleyen Tuğluk, alınan kararlarla ‘Kürt halkının’ aşağılanmaya çalışıldığını iddia etti ve “Bizim itirazımız buna, biz bunu korumaya çalışıyoruz,” diye ekledi.

‘Görüldükleri yerde yakalanma’ kararının hatırlatılması üzerine Tuğluk verdiği cevapta, “Kürtler için hukuk yok, bitmiştir,” ifadelerini kullandı.

2

Haberin Devamı