Hakan Çelik Tuğrul Türkeş ne söyleyecek?
HABERİ PAYLAŞ

Tuğrul Türkeş ne söyleyecek?

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) 1980’lerden itibaren farklı kimliklerle adım adım Türkiye’nin yönetimine sızdı.

Siyaseti bütünüyle ele geçirme hamlesi ise AK Parti döneminde yaşandı. Örgüt, etkili milletvekilleri, hatta bazı bakanlar üzerinden nüfuz arayışına girdi.

Söz konusu bakanlar muhtemelen o dönemde Gülen’in terör örgütüne dönüştüğünün bilincinde değildi.

Siyaset ve ekonomi dünyasındaki kuvvetli lobi güçleri nedeniyle Gülen Cemaati mensuplarına bazı alanlarda özel imkânlar tanıdılar. Önümüzdeki dönemde siyasetin ana tartışma konularından biri bu olacak.

Haberin Devamı

FETÖ’nün hedefindeki diğer iki parti CHP ve MHP oldu. Kaset komplolarıyla önemli isimler istifa etmek zorunda kaldı.

CHP’de lider değişimi yaşandı. MHP’de ise Genel Başkan Devlet Bahçeli ve arkadaşları FETÖ’nün operasyonlarına karşı koydu ama bu zaman diliminde parti de yara aldı. MHP, yaşanan bir dizi olayın etkisiyle güç kaybetti.

Bugün için kongre tartışması darbe kalkışması nedeniyle gündemin gerisine düştü. Bahçeli, muhtemelen bu süreçte konumunu güçlendirecek ve muhaliflerin hareket alanını daraltacak.

Zira MHP’li bazı muhalif isimlerin Fethullah Gülen ile kuvvetli ilişki içine girdiği iddiası bile partinin seçmen tabanında ve delegelerinde “Bahçeli çevresinde yeniden kenetlenme” duygusunu güçlendirebilir.

MHP’de geride bıraktığımız süreçte ciddi sorunlar yaşayan Tuğrul Türkeş, Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu geçici hükümete katılma kararı almıştı. Kasım 2015 seçimlerinde bu kez AK Parti’den yeniden TBMM’ye girdi. Türkeş, Binali Yıldırım hükümetinde de Başbakan Yardımcısi. Kendisi bu sabah 10.00’da CNN Türk’te canlı yayın konuğum olacak.

Bu sohbet Türkeş açısından 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki en kapsamlı açıklama ve ilk televizyon yayını olacak. AK Parti’nin ülkücü-milliyetçi taban ile önemli bir köprüsü olan Tuğrul Türkeş, MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in oğlu.

Bu nedenle söyleyecekleri, sarsıntılı bir geçiş dönemi yaşayan MHP açısından olduğu kadar AK Parti için de önem taşıyor.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yarın sabah saat 10.00’da CNN Türk’te canlı yayında konuğum olacak. Şimşek’le Türkiye-Rusya ilişkilerinin ekonomi boyutunu, darbe sonrasında Türkiye’nin yaraları sarmak için hangi adımları attığını da konuşacağız.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder