Ekonomi Tüketici ucuza kaçıyor

Tüketici ucuza kaçıyor

Paylaş
Tüketici ucuza kaçıyor

Kriz yılı olarak anılan 2009'da, tüketici satın alma kararını ertelemedi ancak, fiyatı daha düşük ürünleri almaya yöneldi

Sahibinden.com verilerine göre, tüketicinin alışveriş davranışlarında önceki yıllara göre farklılıklar gözlemlendi. Tüketiciler, satın alma kararı verirken daha fazla araştırma yapmaya başladı.

Sahibinden.com Genel Müdürü Burak Ertaş, 2009 yılı içerisinde her bir kullanıcının sitede geçirdiği sürenin yüzde 8 artarak, 14 dakikaya ve ziyaret başına açtığı sayfa sayısının 34’e ulaştığını anlattı.

Yıla, 858 bin ilan ile başlayan sitenin, aktif ilan sayısının yüzde 50’den fazla artış göstererek, yılı 1 milyon 300 bin ilan ile kapattığına değinen Ertaş, 2009 yılında aktif ilan sayısındaki en fazla yükselmenin yüzde 80 oranıyla alışveriş kategorisinde yaşandığını söyledi.

Burak Ertaş, geçen yıl sitenin Güvenli e-Ticaret sistemi kullanılarak satılmak istenen ürün sayısının, yüzde 135 oranında artığına işaret ederek, "Bu veriden hareketle tüketicilerin internet üzerinden yapılan alışverişlerde, ödeme güvenliğine daha fazla önem vermeye başladığını söyleyebiliriz" diye konuştu.

Haberin Devamı