Ekonomi Tüketicinin kalbi bu kongrede atacak

Tüketicinin kalbi bu kongrede atacak

Paylaş
Tüketicinin kalbi bu kongrede atacak

Tüketici Hukuku Kongresi 23 Kasım’da başlayacak. POSTA Gazetesi’nin ana sponsor olduğu kongre, Doğuş Üniversitesi Acıbadem Kampüsü’nde yapılacak ve 3 gün sürecek

Tüketici Hukuku Enstitüsü önderliğinde bu yıl 7’ncisi yapılacak Tüketici Hukuku Kongresi, 23 Kasım’da İstanbul’da başlıyor. 3 gün sürecek kongrede, bankacılık, finans, tıp-ilaç, inşaat, reklam, e-ticaret, otomotiv, simsarlık sektörleri ile yapay zeka , avukatlık ücret sözleşmeleri ve tüketici yargılaması konuları ayrı ayrı incelenecek.

FUTURİSTLER (GELECEKÇİLER)


Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Hakan Tokbaş, Futuristler başlıklı kongre oturumunda yapay zekanın, gıda kapsüllerinin, biobanka konularının hukuki perspektiften ayrı ayrı inceleneceği üç oturum bulunduğunu belirtti. Tokbaş, yapay zeka hakkında “Sonumuz mu Yoksa Yeni Bir Başlangıç mı? Kurallar Baştan Yazılacak!” diyerek tüketicilerin yakın gelecekte karşılarına çıkacak sorunlara ışık tutmayı hedefliyor.


12 BANKAYA TAZMİNAT


Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Hakan Tokbaş, “Kongrede 12 bankaya karşı 3 kat tazminat davası konusu da incelenecek” dedi.

12 bankanın “birlikte faiz tespit etmek” amacıyla kartel oluşturduğunu tespit eden Rekabet Kurumu bu bankalara toplamda 1 milyar 117 milyon TL para cezası kesmişti. Bu bankalardan kredi kullanan kişilerin dava açarak zararlarının üç katı kadar tazminat talep edebileceğini açıklamıştı.


1000 KATILIMCI OLACAK


Tüketici hukukunun bütün taraflarının bir araya geleceği kongrede, hâkim, akademisyen, bürokrat, özel sektör te>www.tuketicihukukukongresi.com adresinden ulaşılabilir.



Haberin Devamı