Ekonomi Tüketiciye uyarı: Kredi kartlarındaki puanları kullanın

Tüketiciye uyarı: Kredi kartlarındaki puanları kullanın

Paylaş
Tüketiciye uyarı: Kredi kartlarındaki puanları kullanın

Yıl sonuna yaklaşılırken kredi kartlarında biriken puanların para karşılıklarının kullanılması gerekiyor. Aksi takdirde uzmanlar, dönemsel olan puanların silineceğini belirtiyor

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, bankaların kredi kartlarını cazip kılmak için alışveriş sonrası puan uygulaması yaptığını, bu puanların para karşılığı kullanılmasının belli bir süreye tabi olduğunu söyledi.

'PARA OLUP OLMADIĞINI KONTROL EDİN'

Tüketicilerin yılın son ayında kredi kartlarındaki puanları kontrol etmelerini öneren Küçük, "Bazı tüketicilerimiz kredi kartlarında paraya dönüşecek paranın varlığından habersiz. Bu vatandaşlarımız bilinçli tüketici olarak paralarının olup olmadığını kontrol etsin." dedi.

' PUANLARI KULLANMAZSANIZ SİLİNİR'

Kredi kartlarındaki puanların kullanımlarının dönemsel olduğunun altını çizen Küçük, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız puan karşılığı kazandıkları paraları mutlaka kullansın. Aksi takdirde dönemsellik içerdiği için silinecek. Bu konuda tüketicilerimizi duyarlı olmaya çağırıyorum. Kredi kartlarının bilinçli kullanılması konusunda birçok kez uyarılarda bulunduk. Bu uyarıları tekrarlayarak gerektiği kadar kullanım ve alışveriş sonrası mutlaka fatura almalarını söylüyoruz."



Faturaları otomatik ödemede olanlar, ekstreyi kontrol edin!



12 bankayı Başbakan'a şikayet ettiler



Yargıtay sanal dolandırıcılıktan bankayı sorumlu tuttu

Haberin Devamı