Gündem 'Tülütabak'lar yine korkuttu

'Tülütabak'lar yine korkuttu

Paylaş
'Tülütabak'lar yine korkuttu

'Tülütabak'lar yine korkuttu

Balıkersir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 88'inci yıldönümü törenlerle kutlanırken, Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok, “Cenabı Allah bizleri bir daha kurtuluş savaşı yapmak zorunda bırakmasın” dedi. Törenlerde, işgal döneminde düşman devriyelerine korku salan ‘tülütabak’ı canlandıran grup yine ilgi odağı oldu.

Haberin Devamı

Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, Balıkesir Valiliği’nde kutlamaların kabulü ve Garnizon Komutanlığı’na yapılan ziyaretle başlayan kutlamalar Atatürk Stadı'ndaki törenle sürdü. Balıkesirliler'in büyük ilgi gösterdiği kutlamalarda kentin işgalden kurtuluşu canlandırıldı. Ardından Vali Yılmaz Arslan, Garnizon Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç ve Belediye Başkanı İsmail Ok, halkın kurtuluş gününü kutladı. Kutlama törenlerini Balıkesir milletvekilleri AK Partili İsmail Özgün, MHP’li Ahmet Duran Bulut, CHP’li Hüseyin Pazarcı ve Ergün Aydoğan da izledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gönderdikleri mesajlarla kurtuluşu kutladı.

Belediye Başkanı İsmail Ok yaptığı konuşmada, Balıkesir’in kurtuluş savaşında kutsal bir mücadele verdiğini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna katkılarda bulunduğunu vurguladı. Başkan Ok, “O günlerde düşmanı ve ihaneti yenen Türk milleti ve Balıkesirli daha sonra cehaleti ve sefaleti yenmeyi başardı. Balıkesirli bugün de tarımda, sanayide ve diğer alanlarda üretmekte, vergisini vermekte, evladını ellerine kına yakarak, davul zurna ile askere yollamaktadır. Vatanına gözü gibi bakmaktadır. Cenabı Allah bizleri bir daha kurtuluş savaşı yapmak zorunda bırakmasın. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.
Resmi geçitte kağnılı köylü, mermi taşıyan köylü kadınlar ve askerler büyük alkış aldı. İşgal yıllarında düşman devriyelerini korkutan tülütabakları canlandıran derici esnafı her yıl olduğu gibi kutlamalara ayrı bir renk kattı. Protokol önündeki gösterilerinin ardından vatandaşları kovalayan tülütabaklar yakaladıkları çocukların yüzlerini siyaha boyadı. Develi gösteri de bir başka ilgi odağı oldu.

Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/BALIKESİR, (DHA)

Haberin Devamı