Bilim - Teknoloji Tüm akıllı cihazları yöneten program
Paylaş
Tüm akıllı cihazları yöneten program

Akıllı telefonlar ve tablet cihazlar son aylarda iş dünyasının vaz geçilmez parçaları haline geldi. Ancak cihazların uygulama güvenliği pek sağlıklı değil. İşte bu konudaki özel çözüm...

Son yıllarda sayıları giderek artan akıllı mobil cihazlar iş dünyasında kendilerine özel bir yer buldu. İş yerlerinde, çok fazla akılı telefon ve tablet cihaz kullanan şirketler bu ürünleri yönetmekte zorlanıyor.

Haberin Devamı

MobileIron adlı firma bu konuda ilginç bir çözüm geliştirdi. Slikon Vadisi'nde bulunan firma VSP adlı sistemiyle akıllı cihazların tek bir platformdan yönetilmesine izin veriyor.

Türkiye pazarına da giren sistem, bu konuda oldukça iddialı özelliklere sahip. Mobil cihazlar arasında bir sanal ağ oluşturan sistem, bu telefonlarda yapılan işlemleri tek bir merkezde toplayabiliyor.

Platformun Özellikleri Neler?

Cihazların kullanması gereken, wi-fi, eposta servisi gibi bilgileri uzaktan otomatik olarak yönlendirebiliyor. Telefonlarda bulunan uygulama ve programları da yönetebilen VSP sisteminde, yöneticiler uygun bulmadıkları uygulamaların cihaza yüklenmesini engelleyebiliyor. Ayrıca, iş için gerekli uygulamalar VSP ağı üzerinden şirkete bağlı telefonlara otomatik olarak yönlendirilebiliyor.

Haberin Devamı

Zararlı siteleri ve kural dışı ihlalere de uygun şekilde yönetim imkanı sunan programda, istenmeyen kullanıcıların cihazları da kilitlenebiliyor. VSP üzerinden, konuşma zamanlarını kontrol edip kullanıcıya en uygun tarifeyi atamak da mümkün.

Yöneticilere, hiç kullanılmayan ya da çok kullanılan telefonların raporları yollanabiliyor.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.