Ekonomi Tüm ihtiyaçlar bir pakette

Tüm ihtiyaçlar bir pakette

Paylaş
Tüm ihtiyaçlar bir pakette

Yapı Kredi Perakende Bankacılık Başkanı Nazan Somer, müşterilerinin her türlü ihtiyacını aynı anda karşılamak için Meşe, Ardıç, Çam ve Çınar adını verdikleri dört paket çıkardıklarını söyledi. Nazan Somer, paketler sayesinde müşterilerin düşük yıllık aidatla 1200 liraya varan kazanç sağladıklarını belirtti

Yapı Kredi tüm müşterilerinin her türlü ihtiyacını karşılamak amacıyla temel bankacılık ürünlerini Meşe, Ardıç, Çam ve Çınar adındaki hizmet paketlerinde topladı. Yapı Kredi Perakende Bankacılık Başkanı Nazan Somer, paketlerin perakende bankacılık stratejilerinin ürünü olduğunu söyledi. Somer, “Ürün ve hizmetlerimizle iş akışlarımızı elden geçiriyoruz. Paketlerimiz de bunun müşteriye yansıyan yüzü” dedi.

Haberin Devamı

KOBİ’lere avantaj sağladık

Amaçlarının müşteriyi birden çok ürünle tanıştırmak olduğunu belirten Nazan Somer, tüm ihtiyaçları bir kerede karşılayan paketler oluşturduklarını söyledi. Meşe ve Ardıç’ta bireysel müşterilerin, Çam’da ise küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) ihtiyaçlarını bir araya getirdiklerini belirten Somer, konut kredisi kullanmak isteyenlerin bankacılık ürün ve hizmet ihtiyaçlarını da Çınar’da topladıklarını kaydetti.

150 bin adet fidan diktik

Paket satışının 160 bini aştığını belirten Somer, bunun 120 bininin Meşe, 35 bininin Çam olduğunu söyledi. Çınar ile Ardıç’ın henüz emekleme aşamasında olduğunu belirten Somer, buna rağmen satış adedinin bine yaklaştığını söyledi. Somer “2010 sonunda 5 pakete ulaşacağız. TEMA ile yaptığımız çalışma ile ‘satılan her paket için bir ağaç dikiyoruz. Antalya, Tekirdağ, Konya ve Urfa’ya 150 bin fidan diktik” dedi.

Haberin Devamı

Hedef 5 yılda yüzde 40

6 milyon bireysel müşterileri olduğunu belirten Nazan Somer, Meşe’nin kitlesel bir ürün olduğunu söyledi. Somer “Hedefimiz 2010 sonunda 500 bine ulaşmak. 5 yılda müşterimizin yüzde 40’ını paket sahibi yapmayı amaçlıyoruz. Türkiye’de bulunan 3.5 milyon işletmenin yarısının bankacılık işlemi yok. Bizim 1 milyon KOBİ müşterimiz var. Çam paketi ile yıl sonuna kadar 1 milyon 200 bine ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

40 Meşenin yıllık faydası 400 lira

Pakette, vadesiz hesap, çalışan hesap (hesapta belli miktarın üstünde para kaldığında onu yatırıma dönüştüren) banka kartı, kredi kartı, 2 adet otomatik fatura ödeme talimatı, ücretsiz Medline acil servis üyeliği var. Paketi alan müşteriye 20 lira değerinde World puan sunuluyor. Esnek hesap (günlük ihtiyaçlarda kullanılacak kredi) hesap işletim, kredi kartı ücretinden muafiyet var. Yılda 79 lira ödenen paketin sağladığı fayda 400 lira.

KOBİ müşterileri için Çam

Vadesiz hesap, banka kartı, kurumsal internet, telefon bankacılığı, otomatik fatura ödeme, esnek ticari hesap üyeliği, Medline hizmeti bir arada sunuluyor. Opsiyonel olarak çek karnesi ve karne komisyonunda üç aylık yüzde 50 muafiyet hakkı, internet bankacılığında ücretsiz EFT ve havale, çek tahsilatındaki komisyonda, KOBİ World üye işyeri ise aidatta muafiyet var. Yılda 159 lira ödenen Çam’ın sağladığı fayda 1200 lira.

Haberin Devamı

Yatırım ihtiyacı olanlara Ardıç

Bireysel müşteriler için özel tasarlanan paket, minimum 10 bin lira yatırım fonu veya 30 bin lira vadeli mevduatı olan müşterilere sunuluyor. Pakette vadesiz hesap, kredi kartı, banka kartı, otomatik fatura ödeme talimatı Medline üyeliği var. İsteğe bağlı olarak esnek hesap, vadeli mevduatta avantajlı faiz oranı, ‘borsa cepte’ uygulaması, 20 lira Worldpuan yer alıyor. Yıllık 99 lira olan paketin sağladığı fayda 390-510 lira arasında.

40 lira Worldpuan Çınar’da

Çınar Mortgage, müşterisine, kredi masrafında yüzde 15 indirim, hesap işletim ve kredi kartı yıllık üyelik ücreti muafiyeti ve Yuvam Sigortası’nda yüzde 10 indirim sağlıyor. 40 lira Worldpuan kazanma fırsatı ile birlikte pakette konut kredisi, vadesiz hesap, esnek hesap, ücretsiz Medline üyeliği, kredi kartı, banka kartı, iki fatura ödemesi, Yapı Kredi Yayınları’nda yüzde 25 indirim var. Yılda 89 lira ödenen paket 600 lira fayda sağlıyor.

Haberin Devamı

İnci Neşeli Özoğlu