Magazin 'Tüm maskeleri düşüreceğim'

'Tüm maskeleri düşüreceğim'

Paylaş
'Tüm maskeleri düşüreceğim'

Bir haftalık Twitter macerasıyla Zuhal Olcay, Kenan Doğulu ve Şehrazat gibi isimleri zor durumda bırakan Erol Köse, sözlerinin art niyet taşımadığını, magazin yorumculuğu yaptığını söylüyor

Erol Köse, sivri çıkışları nedeniyle şarkıcılarının çoğundan daha ünlü bir prodüktör. "Ben herkese gül veririm, buna rağmen kafama kaktüsle vurulursa refleks olarak konuşurum" diyor. Köse, maskeleri düşürmeye kararlı olduğunu söylüyor ve kendisi dahil pek çok kişi hakkında lafını esirgemiyor.

Haberin Devamı

Twitter'a ortalığı karıştırmak için mi girdiniz?
Alakası yok. Sanatçılarımın kliplerini yüklemek için girdim. Sonra baktım mesajlar geliyor. Oturdum hepsine tek tek cevap verdim. Arkasından müthiş bir sevgi seli oluştu. "Biz seni böyle bilmiyorduk. Dobra adammışsın" diye gaz vermeye başladılar. Ben de düşündüm. Ya sessizliğimi koruyacaktım ya da onlara cevap verecektim. İkincisini seçtim. Çünkü magazin, konuşulmak işimin bir parçası. Seviyorum da böyle olmayı. Bir dönem televizyonalarda magazin yorumculuğu yapmıştım. Buna Twitter üzerinden devam ettim.


Sizinki yorum değil de dedikodu oluyor sanki...
Zaten magazin yorumculuğu celebrity dedikodusu yapmaktır. Benim yaptığım dedikodu ise bütün magazin muhabirleri ve müdürleri dedikoducudur. Kaldı ki ben aklıma esenin dedikodusunu yapmıyorum. Kenan Doğulu gibi yıllarca Onuncu Yıl Marşı'ndan ekmek yiyip askere gitmeyenler gibi global hataları olanları ifşa ediyorum. Kenan'ı çok severim ama hatasını da yüzüne vurmak zorundayım.

Haberin Devamı


Kendinize neden böyle bir misyon edindiniz?
Gördüğüm yanlışları söylemek gibi bir hakkım var. Bu hakkımı kullanıyorum. Şimdiki hedefim pop sektöründeki mikrop yuvalarını ortaya çıkarmak. Telekızlık yapan şarkıcıları açıklayacağım. Çünkü o tip popçu geçinen kadınlar yüzünden aileler çocuklarını konservatuvara göndermiyor. Gençler onlar gibi algılanırım korkusu ile 'Şarkıcıyım' demeye çekiniyor.


Peki aileler konservatuvarda okuyan çocuklarını gönül rahatlığı ile size emanet edebiliyorlar mı?
Tabii ki. Sadece kendim için söylemiyorum. Unkapanı'ndaki şirketlerin yüzde 99'unun altına imzamı atarım. Her şey rejisörün yatağından geçermiş, bilmem ne,
bunlar şehir efsanesi. Böyle şeyler hiç mi olmuyor. Kabul oluyor ama az. Basitliğe, ucuza kaçmayı göze alanlara paye verenler her meslekte vardır. Kadın karşısındakinin art niyetini anladığı anda kapıyı çarpıp çıkacak. Hâlâ orada kalıyorsa arıza kendindedir.


Suçlu olan kadın yani...
Algı öyle. Çünkü kadın-erkek ilişkilerinde erkek zavallı ve acizdir. Güzergâhı belirleyen kadındır. Kadın nasıl davranıyorsa karşı taraf da ona göre tavır alır.

Haberin Devamı


Siz karşınıza gelen kadın sanatçıları nasıl karşılıyorsunuz?
Ben bugüne kadar tek bir hata yaptım. Evliyken bir sanatçımla ilişki yaşadım. Onu da canlı yayında çıkıp itiraf ettim. Bunun dışında kötü amaçları olan biri olsaydım, bu işte dikiş tutturamazdım. Birine albüm yapacağım zaman önce sesine sonra da fiziğine bakıyorum. Karşımdakini bir ürün gibi düşünüp o ürünü en iyi şekilde paketlemeye çalışıyorum.


Sizinle çalışmaya başlayan sanatçılar eskiye oranla daha erotik pozlar vermeye başlıyor.
Biz sanat değil pop müzik yapıyoruz. Pop müzik endüstrisinin de kuralı şu: Sunumda muhakkak tahrik edici unsurlar olacak. Ben popüler kültürün popüler bir prodüktörüyüm.

HATALARIMIN BEDELİNİ ÖDEDİM
" Maskeleri düşüreceğim" diyorsunuz. "Hanım kız ya da efendi çocuk" diye bildiklerimiz öyle değil mi?

Piyasanın yüzde 75'i için işin böyle olduğunu söyleyebilirim.


Biri de çıkıp sizin kirli çamaşırlarınızı ifşa ederse...

Bundan korkmam. Zamanında vurulacağımı bile bile Uzanlar'a kafa tuttum. Ayrıca Tibetli keşiş olduğumu da iddia etmiyorum ki. Elbette hatalarım oldu. Bedellerini de ödedim.

Haberin Devamı


Ah almaktan korkmuyor musunuz?
Mutlaka alıyorumdur. Ama hiç başkaları "Ne düşünür" diye hareketlerimi kısıtlamadım. Sonuçlarına da katlandım.


Kimler sizden korksun?
Bana yanlış yapan, gönül almamış olanlar.

Bu şekilde tüm dostlarınızı kaybetmekten, yalnız ölmekten korkmuyor musunuz?
Bu piyasada dostluk kurulabildiğine inanmıyorum. Riyakâr bir düzen var. Ben Twitter'da ona buna konuşuyorum ya, şimdi onlara "Nasılsın" desem, dönüp "Ağabeyciğim ne haber" diyecekler.


Siz de oyunun bir parçası olmuşsunuz o zaman.
Bardağın içinde olma kurallarına uyuyorum. Ama özümü kaybetmemek için suyun içine girmiyorum. Suyun içinde alkol, kumar, uyuşturucu var. Ben sigara bile içmiyorum.


Albümü şirketinizden çıkan Mercan'ın söylediği 'Sana Değil Kardeşine' adlı şarkının Hande Yener, Kadir Doğulu ve Kemal Doğulu üçlüsünü anlattığı doğru mu?
Bana göre öyle. Şarkıyı bir dönem Hande'nin çalıştığı Alper Nalman yazmıştı. Hatta Hande okuyacaktı ama olmadı.

Haberin Devamı

" Nihat Doğan'ın gizli İslamik bir söylemi var"

Nihat Doğan konseptini . siz yarattınız değil mi?
Bundan 15 sene önce Nihat yanıma geldiğinde dal gibi incecik bir çocuktu. Zargana gibi titriyordu. Ama hırslıydı. O zaman bile "Emrah'tan, Mahsun'dan daha iyiyim" diyordu. Bir de onda rol çalma huyu vardır. Bir ortama girdiğinde kendisinden daha üstün, bilgili kişinin karşısında bile öyle bir konuşur ki, o konuda diploma tezi hazırlamış sanırsın. Bilmese de karşı tarafı bildiğine inandıracak hitabet yeteneğine sahip biri. Erol Köse üniversitesinde çok iyi eğitim aldı. Bu bir gerçek. Ama onun ikinci büyük üniversitesi cuma vaazlarıdır.


Tüm konuşmaları cami hocalarınınkine benzer. Gizli İslamik bir söylemi vardır.

GAZETEPORT