Gündem Tüm Türkiye'de hayat durdu! Atatürk'ü özlemle anıyoruz...

Tüm Türkiye'de hayat durdu! Atatürk'ü özlemle anıyoruz...

Paylaş
Tüm Türkiye'de hayat durdu! Atatürk'ü özlemle anıyoruz...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıl dönümünde saat 09.05'te tüm Türkiye'de hayat durdu. Milyonlar Atatürk için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu

Devlet erkanı, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'e çıktı. Anıtkabir'deki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bakanlar, başbakan yardımcıları ve devlet erkanı katıldı.

ERDOĞAN ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Saydı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan şeref defterini imzaladı.




Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak mesajını okudu:

Vefatının 79. yıl dönümünde Kurtuluş Savaşımızın büyük komutanı, Cumhuriyetimizin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha rahmetle, hürmetle, saygıyla yadediyoruz. Atatürk'ün bize bıraktığı en önemli miraslardan biri olarak gördüğümüz Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda gece gündüz çalışmamızı sürdürüyoruz. Ruhun şad olsun.



İSTANBUL'DAKİ TÖRENLER


Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vefatının 79. yılında sevgi, saygı ve özlemle anılıyor. Saat 09.05'te tüm Türkiye'de adeta hayat durdu, milyonlar Atatürk'e saygı duruşunda bulundu. İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde seyir halinde olan vatandaşlar saat 09.05'te araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu.