Gündem Tuncay Özkan duruşmada Fatiha okudu

Tuncay Özkan duruşmada Fatiha okudu

Paylaş
Tuncay Özkan duruşmada Fatiha okudu

Tuncay Özkan, Geniz Kanseri teşhisi konularak hastaneye sevk edilen sanık Yusuf Erikel için şifa niyetine Fatiha Duası'nı duruşmada okudu.

Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay’ında aralarında bulunduğu 26’sı tutuklu 117 sanığın yargılandığı 2. Ergenekon Davasının 111’inci duruşması sanıkların taleplerinin alınmasıyla devam ediyor. Söz alan Tuncay Özkan, Geniz Kanseri teşhisi konularak hastaneye sevk edilen sanık Yusuf Erikel için şifa niyetine Fatiha Duası’nın Türkçe mealini duruşmada okudu.

Haberin Devamı

"HEPİMİZ ERİKEL’E KARŞI SUÇ İŞLEDİK"

’Yaşamak’ üzerine konuşmak istediğini söyleyen Tuncay Özkan, Yusuf Erikel’in kanser olmasından dolayı üzgün olduğunu belirtti. Erikel’in bir ay önce hasta olduğunu ve bir üniversite hastanesine sevk edilmek istediğini anlatan Özkan, "Mahkeme heyeti siz Erikel’in üniversite hastanesine sevk işlemini yapmadınız" dedi. "Erikel’in hastalığından hepimiz sorumluyuz" diyerek sözlerine devam eden Özkan, "Hepimiz Erikel’e karşı suç işledik. Ben Yusuf Erikel’den özür diliyorum. Neden özür diliyorum, dün burada o kanser olduğunu söylerken sessiz kaldığım için özür diliyorum." diye konuştu.

"YALÇIN KÜÇÜK’ÜN GÖRÜŞLERİNE KATILMIYORUM"

Mahkeme heyetine "İnsaniyet namına size sesleniyorum Yusuf Erikel’i tahliye edin" diyen Özkan, Yusuf Erikel’in iyi bir insan olduğunu belirtti. Dün Erikel’in kendisinden helallik istediğini de anlatan Özkan, Erikel için Fatiha Duası’nı okumak istediğini söyledi. Fatiha Duası’nın Türkçe mealini okuyan Özkan, "Sana şifa olsun Yusuf Erikel" dedi. Tuncay Özkan ayrıca Yalçın Küçük’ün Türkiye’de rejimin değiştiği şeklindeki görüşlerine de katılmadığını sözlerine ekledi. Duruşma sanıkların taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

Haberin Devamı

Serpil KIRKESER/İSTANBUL, (DHA)