Siyaset Tuncay Özkan salondan atıldı
Paylaş
Tuncay Özkan salondan atıldı

Tuncay Özkan salondan atıldı

İkinci "Ergenekon" Davasının 71. duruşmasına verilen aranın ardından tekrar başlandı. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün Tuncay Özkan'ın duruşmada yaptığı hareketlerden dolayı 5 oturumdan men edildiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Başkan Şengün ayrıca Tuncay Özkan, Emcet Olcaytu ve Mustafa Balbay'ın duruşmada sarf ettikleri sözlerin hakaret içerip içermediğinin tespiti için bu konuşmaları içeren tutanakların Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verdi. Verilen 5 oturum men cezasının ağır olduğunu, savunma hakkını kısıtladığını ifade eden Tuncay Özkan'ın avukatı Celal Ülgen ise, cezanın kaldırılmasını talep etti.

Mahkeme ayrıca tutuklu sanık Emcet Olcaytu'nun üye hakimler Sedat Sami Haşıloğlu ve Hasan Hüseyin Özese'nin çekilmeleri talebini reddetti.

'SAHTE JOKER'

"İnternet Andıcı" soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan davanın tutuklu sanığı Hasan Ataman Yıldırım, avukatı Hakan Coşkuner aracılığıyla yazılı açıklama yaptı. Yıldırım, "Son internet andıcı haberlerinde adımızın geçmesiyle anlamaktayız ki; bu süreç sadece kamuoyuna yönelik bir göz boyamaymış. 2 yıl boyunca bu günler için joker olarak bekletilmişiz. Sahte ve tarafımıza ait olmayan belge yığınlarıyla oyalanmışız. Sahte delillerle, sahte joker olarak kullanılmak üzere bekletilmişiz" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Soruşturmayla ilgili olarak kenndisine bir çağrı ve tebligat yapılmadığını belirten Yıldırım, konuyu basından öğrendiğini savundu.

Yıldırım'ın açıklaması şöyle devam etti:

"Yasa tanımaz bir şekilde kamuoyuna servis edilen hiçbir kişi ve olayla bir alakamız bulunmamaktadır. Kamuoyundan istediğimiz, şişirme ve doldurma haberlere karşı uyanık olmalarıdır. Suçlama depremlerinde gerçeklerin karartılmasına sessiz kalınmamasıdır. Suçladıkları insanlara suçlarının izah edilmesi ve savunma yapabilmeleri için fırsat tanınmasını yetkili mercilerden talep etmeleridir. Hızlı, adil ve amaca dönük bir yargılama bir an önce başlatılmalıdır"

Cem TURSUN - İSTANBUL DHA