Gündem Tunceli-Erzincan karayolu kapatıldı

Tunceli-Erzincan karayolu kapatıldı

Paylaş
Tunceli-Erzincan karayolu kapatıldı

Tunceli Valiliği, Pülümür Vadisi’nde PKK’lılara yönelik operasyon düzenlenmesi nedeniyle Tunceli-Erzincan karayolunun çift taraflı olarak trafiğe kapatıldığını açıkladı

Tunceli Valiliği, Pülümür İlçesi bağlantılı Tunceli-Erzincan karayolunun, ikinci bir emre kadar yaya ve araç trafiğine kapatıldığınmı açıkladı. Açıklamada, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin temini açısından 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu uyarınca; 25 Ağustos 2016 tarihi saat 06.00’dan, ikinci bir emre kadar Tunceli-Pülümür karayolu çift taraflı olarak trafiğe kapatılmıştır.
Güvenlik güçlerimiz, halkımızın da desteği ile ilimizin huzur ve güveninin tesisi için çalışmalarına aralıksız devam etmektedir" denildi.

PÜLÜMÜR VADİSİ’NDE PKK’YA OPERASYON
Güvenlik güçleri, Tunceli-Erzincan karayolunun Pülümür Vadisi iç kesimlerinde, yol keserek kamu ve özel firmaların araçlarına saldırı düzenleyen ve gasp ettikleri araçla farklı bölgelerde eylem yapan kalabalık PKK’lı grubu, etkisiz hale getirilmek için bugün saat 04.00 sıralarında hava destekli operasyon düzenledi. Savaş uçakları Pülümür Vadisi içerisindeki Alacık Köyü ile Ağlayan Kayalar bölgesi arasında yeralan birçok PKK hedefini yoğun olarak bombaladı.

Uçaklarının bombardımanından sonra da bölgeye helikopter destekli operasyon düzenlendi. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’nın koordinesinde, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ve 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı’na bağlı çok sayıda profesyonel asker, bölgeye helikopterlerle indirildi.
Operasyon kapsamında Kobra helikopterleri de teröristlerin bulunduğu alanları ateş altına aldı. Bölgede operasyonlar sürerken, yer yer çatışmaların olduğu belirtildi.

Ferit DEMİR/DHA