Gündem Tunceli'de 5 bölge sivillere yasak

Tunceli'de 5 bölge sivillere yasak

Paylaş
Tunceli'de 5 bölge sivillere yasak

Tunceli'de 25 Şubat -25 Mayıs 2010 tarihleri arasında 5 ayrı bölgeyi geçici güvenlik bölgesi ilan ederek, burayı sivillerin girişine yasaklandı

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde koordinatları verilerek yayınlanan Tunceli'deki 5 geçici güvenlik bölgesine sivillerin girmesi yasaklanırken, bu bölgelerde baharla birlikte kapsamlı operasyonlar için hazırlık yapıldığı ve sivillerin zarar görmemesi için bu bölgelerin yasaklandığı bildirildi.

Genelkurmay'ın koordinatlarını açıkladığı 5 ayrı güvenlik bölgelerinin yer ve isimleri şöyle:

1-Pülümür ilçesi sınırları içinde yer alan Efeağalı, Altınhüseyin, Kızılmesçit ve Bingöl'ün kıği sınır boyunu oluşturan dağlık ve ormanlık alan.

2- Nazimiye ve Pülümür ilçeleri arasında yer alan Dokuzkaya vadisi ve çevresi içinde yer alan dağlık ve ormanlık alanlar.

3- Tunceli'nin Çemişgezek-Hozat ve Ovacık ilçesi arasında yer alan ve Erzincanın Kemaliye ilçesi sınırlarına kadar uzanan Aliboğazı vadisininde içinde yer aldığı dağlık ormanlık alanlar.

4- Tunceli'nin Pülümür ilçesi ile Ovacık ilçesi arasında yer alan Kocatepe köyü, Çambulak, Büyerbaba, Yalmanlar ile Ahpanıs vadisi ve civarı içinde yer alan dağlık ve ormanlık alanlar.

5- Tunceli'nin Ovacık ve Pülümür ilçeleri arasında yer alan ve kısmen Erzincan ili sınırları içinde yer alan Munzur dağları ile Mercan dağlarının büyük bölümü.

Ferit DEMİR/TUNCELİ (DHA)