Gündem Tunceli'de 7 terörist öldürüldü

Tunceli'de 7 terörist öldürüldü

Paylaş
Tunceli'de 7 terörist öldürüldü

Tunceli'nin Pülümür İlçesi kırsalında PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, öldürülen PKK'lı sayısının 7'ye çıktı

Pülümür İlçesi Hasangazi köyü kırsal alanında eylem hazırlığı için keşif faaliyeti yapan kalabalık bir grup PKK'lının farkedilmesi üzerine, bölgede dün öğleden sonra başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

Dün akşam saatlerinde Hasangazi köyü kırsalında gece yaşanan çatışmada, 2 örgüt mensubu öldürülürken, bugün Ağaşenliği köyü kırsılanda çıkan çatışmada ise, 5 PKK'lının daha öldürüldüğü belirtildi.

Böylelikle Tunceli Pülümür kırsalında dün öğleden sonra başlayan ve halen yer yer devam eden çatışmalarda toplam 7 PKK'lı ölü olarak silahları ile birlikte ele geçirildi.

Çatışmada etkisiz hale getirilen PKK'lıların üzerinde 10 adet piknik tüpü, bu tüplere monte edilmiş bol miktarda patlayıcı madde, uzaktan kumandalı patlayıcılar için hazırlanan metrelerce kablo ve çeşitli silah ile mühimmatların ele geçirildiği belirtildi.

Bölgede askerin arazi arama ve tarama faliyetleri devam ederken, temas sağlanan grubun yaklaşık 20 kişiden oluştuğu ve grubun geçen yıl 6 askerin şehit olduğu ve 6 askerin yaralandığı Sarıyayla Jandarma kzarakoluna baskın düzenleyen grup olduğu belirtildi. Grubun örgütün sözde Erzurum eyaletine bağlı bir grup olduğu belirtildi.