Siyaset Tunceli'de BDP'liler CHP bürosuna saldırdı
Paylaş
Tunceli'de BDP'liler CHP bürosuna saldırdı

Tunceli'de 2 milletvekilini CHP'nin kazanması üzerine BDP'liler, yürüyüş düzenleyerek CHP'nin seçim bürosunu taşlayıp, içerideki eşyaları tahrip etti.

Tunceli’de yapılan seçimlerde 2 milletvekilliğini CHP’nin adayları Kamer Genç ile Hüseyin Aygün kazandı. BDP’nin desteklediği bağımsız aday Ferhat Tunç’un seçimi kaybetmesi üzerine Tunç’un seçim bürosu önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişi, CHP’nin seçim bürosuna yürümek istedi.

Öfkeli partililerin önüne geçip sakin olmasını isteyen Ferhat Tunç, şunları söyledi: "Biz aylardır ısrarla her türlü saldırıya ve basıkıya rağmen sağduyumuzu ve sakinliğimizi koruduk. Başarılı bir seçim çalışması süreci geçirdik, ancak Dersim halkını bir konuda ikna edemedik. Dersim halkı sandı ki Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan olacak. Ama görüyorsunuz CHP beklentilerin altında kaldı ve Kılıçdaroğlu’nun başbakan olma ihtimali yoktur. Bütün dünyanın gözü kulağı bizde idi, keşke Dersim halkı kendi tarihine laik bir duruş sergileyebilseydi. Ama olmadı, halkımıza kızmıyorum. Halkımız çıkan bu sonuçları sağlıklı bir şekilde değerlendirip önümüzdeki dönemlerde daha iyi kararlar verecektir.

Aslında CHP’nin Dersim adayları halkımızı ve çalışanlarımızı çok provoke etti, ancak halkımız ve ve seçmenimiz buna tahammül etti ve sağduyusunu hep korudu." Tunç’un konuşmasının ardından CHP’nin seçim bürosuna yürüyen yaklaşık 1000 kişi, büronun camlarını kırıp, içerideki eşyaları tahrip ederek kullanılamaz hale getirdi. Saldırı sırasında polisin gruba müdahalede bulunmadığı dikkat çekti.

DHA

Haberin Devamı