Gündem Tunceli'de hain saldırı: 4 şehit

Tunceli'de hain saldırı: 4 şehit

Paylaş
Tunceli'de hain saldırı: 4 şehit

Tunceli'de hain saldırı: 4 şehit

Tunceli’nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu’na teröristlerce düzenlenen saldırıda 4 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı.

Haberin Devamı

Sarıyayla Jandarma Karakolu’na teröristlerin uzun namlulu silahlarla yaptığı saldırıda şehit olan 4 asker arasında karakol komutanının da bulunduğu öğrenildi. Yaralı askerler, Tunceli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Durumu ağır olan bir askerin helikopterle Elazığ Askeri Hastanesine sevk edildiği bildirildi.

Bu arada, Sarıyayla Jandarma Karakolu’na teröristlerce düzenlenen saldırının gece yarısı başladığı ve askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmanın sabah saatlerine kadar sürdüğü belirtildi.

Saldırının ardından il merkezi ve Nazimiye ilçesindeki birliklerden çok sayıda asker, operasyon için helikopterlerle bölgeye intikal ettirildi.

GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Haberin Devamı

"Tunceli-Nazimiye Sarıyayla Karakoluna, 30 Nisan 2010 günü saat 22:45 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma teşebbüsü esnasında çıkan çatışmada 1 Astsubay, 1 Uzman Çavuş ve 2 Er şehit olmuş ve 1 Astsubay, 6 Er yaralanmıştır. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alınmıştır."

CENAZELER TUNCELİ'YE GETİRİLDİ

Tunceli’nin Nazımiye İlçesi’nde bulunan Sarıyayla Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Hasan Özüberk, Jandarma Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit, erler Adem Şimşek ve Ahmet Eyce’nin cenazeleri bugün saat 15.00 sıralarında karakola giden iki askeri ambulansla Tunceli’ye getirildi.

Zırhlı bir aracın eşlik ettiği ambulanslarda bulunan şehitlerin cenazleri buradan helikopterle Elazığ Askeri Hastanesi’ne götürüldü. Cenazeler işlemlerin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.

PKK’LILARA BOMBA YAĞDIRILIYOR

Nazımiye İlçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu’na dün gece 4 askerin şehit olduğu, 7 askerin de yaralandığı saldırIyı gerçekleştirip, yağış ve yoğun sisten faydalanarak kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için sürdürülen operasyonlara bugün saat 14.30’dan itibaren sisin kısmen dağılması üzerine, Süper Kobra tipi helikopterler de katıldı.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan kalkan Süper Kobra tipi helikopterler, teröristlerin kaçtığı ve bulunabileceği Kızılmescit, Dokuzkaya Mevkii ile Bezik Ormanları kesimlerini bombaladı. Tunceli 4’üncü Komando Tugayı’ndan alınan tamamı profesyonel askerlerden oluşan birlikler de Sikorsky helikopterlerle operasyon bölgesine indirildi. Komandolar, kaçmaya çalışan teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlarını aralıksız sürdürürken, her an teröristlerle sıcak temasın sağlanabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

ÇUKURCA’DAKİ MAYIN PATLAMASI

Öte yandan Hakkari’nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan askerin, Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı Karayakup köyünden 5 ay önce vatani görevini yapmaya giden Halil İbrahim Ertaş olduğu öğrenildi.

Gördes Askerlik Şubesi yetkilileri, Karayakup köyüne giderek, Halil İbrahim Ertaş’ın şehit olduğunu ailesine bildirdi.

Şehit askerin, cenazesinin gönderilmesinin ardından memleketinde toprağa verilmesi bekleniyor.

Hakkari Çukurca’da askerlik görevini yapan Halil İbrahim Ertaş, Çukurca ilçesi Kavuşak bölgesi dağlık arazi kesiminde terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen arazi arama tarama faaliyeti sırasında, mayına basarak şehit olmuştu.

Haberin Devamı