Spor Tunceli'de kadınlar sahaya indi

Tunceli'de kadınlar sahaya indi

Paylaş
Tunceli'de kadınlar sahaya indi

Tunceli'de esnaf kadınlar ve arkadaşlarının oluşturduğu futbol takımları, halı sahada maç yaptı

Kendilerine "sıkı kızlar" ve "güçlü kızlar" adını veren ve 7’şer kadından oluşan iki takım, halı sahada maç yapmanın keyfini yaşadı. Munzur Halı Sahası’ndaki karşılaşmayı, "sıkı kızlar" 7-2 kazandı.

Haberin Devamı

Güneş Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun zamandır maç yapmayı düşündüklerini ancak halı sahada yer bulmakta zorlandıklarını ifade ederek, "Güzel bir olay, mutluyuz. Sadece eğlence için yapılan bir futbol karşılaşması. Bu saatten sonra halı sahalarda erkek egemenliğini sona erdiriyoruz" dedi. Nevin Hedef de maç tutkusunun Dersimspor ile başladığını söyledi.

Dersimspor sahada koştururken kendilerinin de tribünlerde ter döktüğünü anlatan Hedef, "İşte bu sevdayla, bu aşkla sahalara indik. Dersimspor’un yaşadığı şeyleri biz de burada yaşıyoruz. Dersim’de bundan sonra futbol bayanlardan sorulacak. Amacımız Dersim’de böyle sportif şeylerin olduğunu birilerine göstermek" diye konuştu.

Aysel Mencik Sezgin ise hem eğlenip hem de spor yaptıklarını, maçların devamını getirmek istediklerini söyledi. Mücadeleyi izleyen İl Defterdarı Ömer Faruk Önel ise Tunceli için çok güzel bir aktivite gerçekleştiğini, kadınların sahaya inmesinin Tunceli ve Türk futboluna renk kattığını kaydetti.

Haberin Devamı

AA