Gündem Tunceli'de operasyon: 3 terörist ölü ele geçirildi

Tunceli'de operasyon: 3 terörist ölü ele geçirildi

Paylaş
Tunceli'de operasyon: 3 terörist ölü ele geçirildi

Tunceli'de operasyon: 3 terörist ölü ele geçirildi

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde, 2 askerin şehit edildiği çatışmanın ardından, terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonda, 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Ovacık ilçesi kırsalında, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ile 4. Komando Tugay Komutanlığı birliklerince dün başlatılan operasyonda, bir grup teröristle yeniden sıcak temas sağlandı. Operasyonda, 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Bölgede, operasyonların hava destekli sürdürüldüğü öğrenildi. Tunceli’nin Ovacık ilçesi kırsalında, dün, arazi arama tarama faaliyetinde bulunan güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, 2 asker şehit olmuş, 1 asker yaralanmış ve 1 terörist de etkisiz hale getirilmişti.

Çatışmanın ardından kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatılmıştı.

HELİKOPTERLERE SİS ENGELİ

Bölgeye dün helikopterlerle indirilen özel eğitimli komandolar operasyonlarını sürdürürken, bugün yoğun sis nedeniyle helikopterler güçlükle bölgeye ulaşabildi. Sikorsky helikopterler özel harekat timlerini çatışma bölgesine yakın hakim bölgelere indirmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

ERZAK DEPOLUYORLARDI

Garipuşağı ve Karaoğlan Köyleri arasında dün yaşanan çatışma alanında güvenlik güçlerinin bugün yaptığı arazi aramasında PKK’nın kış üslenmesi için gıda ve yaşam malzemesi depoladığı sığınağa ulaştı. Ancak bölgeden zaman zaman şiddetli çatışmaların yaşanması nedeniyle sığınak içinde bulunan malzemelerle ilgili ayrıntılı bir açıklama yapılmadı.

Afyonkarahisar şehidini uğurladı