Gündem Tunceli'de operasyon

Tunceli'de operasyon

Paylaş
Tunceli'de operasyon

Tunceli'de eylem hazırlığında olduğu belirlenen PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı

Güvenlik birimlerinin istihbarat çalışmasında, Hatay’da 7 PKK’lının öldürülmesinin ardından terör örgütünün Tunceli ve Bingöl’de misilleme eylemlerine girişeceği belirlendi.

Haberin Devamı

Özelilkle Pülümür, Nazımiye ilçeleri ile Tunceli merkeze yakın kırsal alanda, hareketli olan ve eylem planı çalışması yapan grupların etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı. Tunceli 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı’na bağlı çok sayıda profosyonel komandonun katıldığı operasyon kapsamında, özellikle Kutuderesi, Pülümür ve Dokuzkaya Vadileri ile çevresine Sikorsky helikopterlerle profesyonel birlikler indirildi.

Teröristlerin bulunabileceği muhtemel alanlar Kobra tipi helikopterlerle bombalandı. Hozat İlçesi kırsal alanında da bugün sabah saatlerinde hava destekli ayrı bir operasyon başlatıldı. İlçede bulunan 51’inci Motorlu Tugay Komutanlığı’na bağlı birliklerin katıldığı operasyonlar daha çok Çemişgezek ile Hozat İlçesi arasında bulunan Aliboğazı Vadisi ve çevresinde yoğunlaştığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

DHA