Gündem Tunceli'de PKK operasyonu

Tunceli'de PKK operasyonu

Paylaş
Tunceli'de PKK operasyonu

Tunceli'de, PKK'lı teröristlerin küçük gruplara ayrılarak, kırsal alandaki karakol binaları etrafında keşif yaptıkları istihbaratı üzerine, operasyon başlatıldı

Tunceli'deki istihbarat ve güvenlik birimleri, 20 Eylül'e kadar eylemsiz kararı aldığını açıkmayan PKK'nın, bu tarihten itibaren kanlı saldırılar düzenleyeceğini belirledi.

Güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı bölgede, küçük gruplara ayrılan PKK'lı teröristlerin kırsal kesimdeki jandarma karakollarıyla ilgili keşif yaptıkları tespit edildi.

Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ile Hozat İlçesi'ndeki 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı tamamı özel eğitimli askerlerden oluşan, profesyonel birliklerle teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

Operasyon kapsamında, dün ve bu sabah Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komondolar, PKK’lıların hareketli olduğu Pülümür ile Kutuderesi Vadisi, Dokuzkaya Mevkii, Tunceli ile Ovacık arasındaki Ahpanos Vadisi, Çambulak Köyü kırsal kesimine indirildi.

Operasyonlar bu kesimlerin yanı sıra Tunceli’nin merkez kırsal alanı Hozat ve Ovacık arasındaki sarp ve derin vadilerde de yoğunlaştırıldı. Teröristlerin bulunduğu alanlar kobra helikopterler tarafından bombalandı.

Ferit DEMİR/TUNCELİ (DHA)