Gündem Tunceli'de PKK operasyonu

Tunceli'de PKK operasyonu

Paylaş
Tunceli'de PKK operasyonu

Tunceli'de eylem hazırlığında olduğu belirtilen bir grup PKK'lı teröristi etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı

Genelkurmay Başkanlığı, 5 ayrı bölgeyi 'geçici güvenlik bölgesi ilan ederek', sivillerin girişine yasaklandı. İstihabarat birimleri, bölgede bulunan teröristlerin Kuzey Irak'taki elebaşlarından eylem talimatı aldığını belirledi.

Tunceli'nin Pülümür ve Nizımiye ilçelerinin kırsal kesiminde 2 ayrı grubun kanlı saldırılar hazırlığında olduğunun tespit edilmesinin ardından bu sabah bu bölgeler Kobra helikopterlerle bombalandı.

Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan helikopterlerle bölgelere özel eğitimli profesyonel askerler indirildi. Komandoların, PKK'lıların izlerini sürdüğü belirtildi.

GÜVENLİK BÖLGELERİ

Genelkurmay Başkanlığı, Tunceli'de 5 ayrı bölgeyi geçici güvenlik bölgesi ilan ederek, 17 Eylül-17 Aralık 2010 tarihleri arasında sivillerin girişine yasakladı.

Güvenlik bölgelerinin Tunceli, Pülümür ve Ovacık üçgenindeki Kadısırtı Mevkii, Pülümür ile Nazimiye ilçesi arasındaki Dokuzkaya Vadisi ve çevresi, Ovacık, Hozat, Çemişgezek ilçeleri arasındaki Aliboğazı Vadisi ve çevresi, Tunceli merkeze bağlı Kutuderesi Vadisi ve çevresi, Tunceli- Erzincan sınırını oluşturan Mercan ve Munzur dağları olduğu belirtildi.