Gündem Tunceli'de taksitli ekmek satışı

Tunceli'de taksitli ekmek satışı

Paylaş
Tunceli'de taksitli ekmek satışı

Devlet memurları dışında halkın işsiz olduğu Tunceli'de, fırınlar taksit ya da veresiye ekmek satışlarına başladı

Halkın tamamının lise veya üniversite mezunu olduğu Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde devlet memurları dışında herkes işsiz.

İlçedeki işsiz gençler, ya kahvede oturuyor yada ilçenin tek sosyal alanı olan Cumhuriyet Caddesi'nde akşama kadar volta atıyor. Hozatlılar, fabrika ve yatırım yapılması amacıyla hükümete çağrı yaptı.

Tunceli'nin 7 bin nüfusuyla en kalabalık ilçesi olan Hozat'ta yaşanan işsizlik nedeniyle ilçe, açık hava cezaevine döndü. Halkın tamamına yakınının lise veya üniversite mezunu olduğu ilçede tek bir fabrika yok.

Çoğu küçük esnaftan oluşan bakkal, fırın, lokanta ve kahveler ile devlet memurları dışında kalan herkes işsiz. İşsiz gençler, sabahtan akşama kadar ya kahvelerde çeşitli oyunlar oynuyor yada ilçenin tek sosyal alanı olan Cumhuriyet Caddesi'nde bir o başa bir başa volta atıyor.

VERESİYE EKMEK DÖNEMİ

İşsizlik nedeniyle alım gücünün yok denecek kadar az olduğu Hozat'ta fırınlar artık veresiye ve taksitle ekmek satışına başladı. İlçede fırıncılık yapan Hıdır Taş, herkesin işsiz olması nedeniyle artık ekmeği bile satamaz duruma geldiklerini söyledi.

ÜNİVERSİTELİ ÇOK İŞ YOK

Elazığ Fırat Üniversitesi işletme bölümünde mezun olan Burak Karabulut adlı işsiz genç ise mezun olduktan sonra iş bulamadığı için baba evine döndüğünü söyledi.

Ferit DEMİR/TUNCELİ (DHA)