Siyaset Tuncelili 'Gandi Kemal'
Paylaş
Tuncelili 'Gandi Kemal'

Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 Tunceli Nazımiye doğumlu. Kılıçdaroğlu soyadı, büyük dedelerinin eşkıya olarak bilinmesinden geliyor

7 kardeşi olan Kılıçdaroğlu, 1971’de Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden mezun olduktan sonra bürokraside hızlı yükseldi ve 1992’de Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürü oldu.

Selvi Kılıçdaroğlu ile evli olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun üç çocuğu var. Üniversite gençliğinin ülke siyasetinde en etkin olduğu yıllarda yüksek eğitim alan Kılıçdaroğlu “68 kuşağındanım. Bütün öğrenci eylemlerine katıldım” demişti.

Kılıçdaroğlu, 1971’de Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi önündeki bir eylemde ülkücülerden dayak yediğini söylemişti.

Sakin ve ikna edici konuşmaları nedeniyle, Hindistan’ın barışçıl, ruhani lideri Gandi ile özdeşleştirildi. “Gandi Kemal” olarak anılan Kılıçdaroğlu, “Hiç sinirlenmem” demişti.

İktidarın korkulu rüyası

Kılıçdaroğlu, CHP’de siyasetin yükselen yıldızı ve yürüttüğü belgeli muhalefetle de iktidarın “korkulu rüyası” oldu. Belgelerle önce AK Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı yapan Şaban Dişli’yi devirdi.

Kılıçdaroğlu Şaban Dişli’den sonra AK Parti’nin bir diğer genel başkan yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ı koltuğundan etti.

Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin doğalgaz abonelerinden fazla para aldığı iddiaları üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile canlı yayında kapıştı. Kılıçdaroğlu, Gökçek’i de pes ettirdi.

Haberin Devamı