Gündem Tünel ağzına düşen otomobilde feci son

Tünel ağzına düşen otomobilde feci son

Paylaş
Tünel ağzına düşen otomobilde feci son

20 metrelik uçurumdan demiryolu tünelinin ağzına düştü; bir türlü irtibat sağlanamayan tren de geldi biçti!

Zonguldak'ta, aşırı hız yapan otomobil önündeki virajı alamayarak 20 metrelik uçurumdan demiryoluna düştü. Kömür yüklü trenin tünel içinde 40 metre sürüklediği otomobildeki 2 kişi ölürken, 3 kişi yaralandı.

Kaza,dün saat 22.30 sıralarında Zonguldak ile Filyos beldesi arasındaki yolun Göbü köyü mevkiinde meydana geldi. Filyos'tan Zonguldak yönüne giden Şaban Ilgın yönetimindeki 67 ZH 063 plakalı otomobil, sürücüsünün aşırı hız yapması nedeniyle önündeki virajı alamadı ve 20 metrelik uçurumdan demir yolundaki tünel ağzına düştü.

TREN İLE TÜNEL DUVARI ARASINA SIKIŞTI

Otomobildeki 5 kişiden Emrah Ilgın, yaralı halde araçtan çıkıp 156 Jandarma Hattı'ndan yardım istendi. Jandarma da, demiryolları görevlileri arayarak kazayı bildirdi. Görevliler, kazanın olduğu bölgeye seyir halinde olan trenin makinistiyle telsiz irtibatı kurmaya çalıştı. Ancak irtibat sağlanamadı.

Haberin Devamı

Zonguldak'tan aldığı kömürü Karabük'e götüren Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait makinist Serkan Parlak yönetimindeki tren, kısa bir süre sonra demir yolundaki otomobile çarptı. Trenin önünde tünel içinde yaklaşık 40 metre sürüklenen otomobil, tren ile tünelin yan duvarı arasında sıkıştı.

YARALILARIN DA DURUMU AĞIR

Kazada, otomobil sürücüsü Şaban Ilgın ile yanında bulunan Cemil Korkmaz, olay yerinde öldü. Yaralanan Veli Gönültaş ve Emrah Ilgın, gelen sağlık ekipleri tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Araç içinde sıkışan diğer yaralı Sabahattin Gönültaş'ı kurtarmak için ise çalışma yapıldı.

Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla Sabahattin Gönültaş, yaklaşık 2 saat sonra araçtan çıkarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Araç içinde sıkışan cesetler, yaklaşık 3 saat sonra çıkarılarak hastane morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, makinist Serkan Parlak'ın ilk ifadesini olay yerinde aldı. Serkan Parlak'ın, trende başka makinist olmadığı için hasar görmeyen tren ile Karabük'e gitmesine izin verileceği, dönüşte yeniden ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alınacağı bildirildi.