Dünya Tunus'ta müzeye silahlı baskın 21 ölü

Tunus'ta müzeye silahlı baskın 21 ölü

Paylaş
Tunus'ta müzeye silahlı baskın 21 ölü

İki silahlı saldırgan Tunus parlamento binasına baskın yapmaya çalıştı. Başaramayınca saldırganlar parlamento yanındaki müzede çok sayıda turisti rehin aldı. Polis operasyonu sonrası 2 saldırgan öldürüldü. Diğer 2 ya da 3 saldırganın ise olay yerinde kaçtığı belirtildi. Olaylar sırasında toplam 21 kişi hayatını kaybederken rehinelerin tamamının kurtarıldığı bildirildi

Dünya Tunus'taki müze baskınını konuşuyor. Fransa'daki saldırılar ve rehine krizi sonrasında bu defa Arap Baharı'nın başladığı Tunus'ta saldırganlar parlamento binasını basmak istedi. Başaramayınca parlamento binasının yanındaki tarihi Bardo Sarayı'na yöneldi. Burada tursitleri hedef alan saldırganlar çok sayıda kişiyi öldürdü. Polis operasyonu sonrası 2 saldırgan ölü ele geçirilirken 2 ya da 3 saldırganın ise kaçmış olabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

21 KİŞİ ÖLDÜ

Tunus Başbakanı 17'si turist 1'i Tunus vatandaşı 1 polis ve 1 temizlik görevlisi toplam 21 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, saldırganların elindeki tüm rehinelerin kurtarıldığı açıkladı.

ESKİ OSMANLI SARAYI

Öte yandan Tunus'taki Bardo Müzesi binası 17. yüzyılda Osmanlı Sarayı olarak inşaa edildi. 1888 tılında müzeye dönüştürülen binada dünyanın en büyük mozaikleri bulunuyor.

İŞTE DAKİKA DAKİKA TUNUS'TA YAŞANAN GELİŞMLERİN TÜM DETAYLARI

Reuters'in abonelerine son dakika olarak duyurduğu habere göre silahlı 3 saldırgan Tunus parlamento binasına baskın yaptı. Yerel radyodan alınan bilgiye göre, sadırganların meclis binasının yanında yer alan müzeden bir rehine almış olabilecekleri söyleniyor. İlk bilgilere göre saldırganlar 8 turisti öldürdü, çok sayıda kişiyi de müzede rehin aldı.

Haberin Devamı

"2 SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ"

Tunus İçişleri Bakanlığı sözcüsü baskın sonrası, Bardo Müzesi'ndeki saldırganlardan ikisinin ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı.

HEDEF PARLAMENTO BİNASIYDI

Öte yandan bölgede bulunan Al Jazeera muhabiri Hafız Mureybeh, silahlı kişilerin önce parlamento binasına girmeye çalıştığını, bunu başaramayınca parlamento ile aynı yerleşke içerisinde bulunan müzeye saldırdığını söyledi.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer28522","28522","201503","28522-275611.jpg","1", "0","Tunus parlamentosuna silahlı baskın");

8 TURİST HAYATINI KAYBETTİ

Tunus'ta asker kılığına giren kimliği belirsiz bir grup saldırgan, parlamento binasına ve yanındaki müzeye saldırdı. Çıkan çatışmada 8 turist hayatını kaybetti. Tunus'tan yayın yapan Radio Mosaique FM'e göre, saldırganlar Tunus askerinin üniformalarını giyerek kendilerini kamufle ediyorlardı. Yerel basın, saldırganların müzeyi ziyaret eden bazı turistleri rehin aldığını belirtti.

AFP'ye konuşan Tunus milletvekilleri, silah sesleri duyduklarını ancak silahların meclise yönelik mi yoksa hemen yan taraftaki Bardo Müzesi'ne mi yönelik olduğu konusunda kesin bir bilgiye ulaşamadıklarını ifade ettiler.

PARLAMENTO BİNASI BOŞALTILMAYA BAŞLANDI

Tunus polisi, müzede bulunan saldırganlarla girdiği kısa çatışmanın ardından meclis binasını boşaltmaya başladı. Meclis binası tahiye edilirken polisi çevreye çok sayıda ekip sevk ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Baskın sonrası Tunus askerleri parlamento binası ve müze önünde geniş güvenlik önlemi aldı

Fotoğraflar Twitter

IŞİD Mİ SALDIRDI

Ülkede radikal İslamcı militanlarla daha önce de sorunlar yaşanmış ancak son dönemde yapılan seçimlerle başarılı bir siyasi geçiş dönemi geçirdiği ileri sürülmüştü. Tunus'tan da Suriye ve Irak'taki IŞİD'e katılımların olduğuna işaret eden uzmanlar Kuzey Afrika'daki El Kaide kolunun da ülke de güç elde etmeye çalıştığına dikkat çekiliyor.

POLİS OPERASYON HAZIRLIĞINDA

Müzede rehin alınan turistler için Tunus Özel Kuvvetleri müze etrafında operasyon hazırlığında. İşte o anlardan bir kare.