Gündem Tur teknesinde yangın dehşeti

Tur teknesinde yangın dehşeti

Paylaş
Tur teknesinde yangın dehşeti

Fethiye'de turist taşıyan ahşap teknede yangın çıktı; 17 turist ve 5 mürettebat kurtarıldı, 1 turist kayıp

Fethiye’de turist taşıyan teknede yangın çıktı. 17 turist ve 5 mürettebat Sahil Güvenlik botları tarafından kurtarılırken yaşlı bir İspanyol turiste ulaşılamadı.

Dalaman'da ise rafting keyfi ölüm getirdi. Alabora olan botta bulunan turistler etrafa savrulurken, 9 yaşındaki İngiliz kız hayatını kaybetti.

Marmaris’ten Fethiye’ye giden, kaptanlığını Sait Akıncı’nın (52) yaptığı ‘Kayhan 9’ isimli ahşap tur teknesinde Fethiye’nin Nar Adası açıklarında yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında alevler bir anda 8 metre genişliğe ve 36 metre uzunluğa sahip olan tekneyi sardı.

Mürettebat yangını ihbar edip yardım çağrısı yaptıktan sonra turistlerle birlikte denize atladı. Sahil Güvenlik botları ve orman yangını söndürme helikopteri kısa sürede bölgeye ulaşarak yangına müdahale etti, Bir yandan da kazazedeleri denizden topladı.

22 KİŞİ KURTARILDI, 1 TURİST KAYIP

Teknede bulunan 9 İspanyol ve 9 Portekizliden 17’si ile 5 mürettebat kurtarıldı. Ancak Talama Galves Petersen isimli yaşlı İspanyol turist bulunamadı. Kayıp turistin tamamen yanarak batan teknede bulunduğu öne sürüldü. Kurtarılan turistler ve mürettebat, Sahil Güvenlik botları ve bölgeden geçen başka bir tekneyle Fethiye’ye götürüldü.

Vucutlarında ikinci derecede yanıklar bulunan Portekizli Balone Froza (42), Enes Froza (16) ve İspanyol Maria Galvez (47) ambulanslarla Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Diğer turistler ise otellere yerleştirildi.

DALAMAN’DA RAFTİNG ÖLÜM GETİRDİ

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde tatil yapan 12 kişilik İngiliz grup, Dalaman Çayı'nda rafting yapmak üzere özel bir şirketle anlaştı. Dalaman İlçesi'ne bağlı Gürleyik Köyü yakınlarındaki rafting alanına gelen grup, rehberleri eşliğinde bota bindi. Grup, 14 kilometrelik parkurun 10. kilometresine ulaştıkları sırada botları çayın ortasında bulunan büyük bir kayaya çarpması sonucu alabora oldu.


Botun ters dönmesi ile botta bulunanlar etrafa savrulurken, 12 yaşındaki Markus Peter yaralı olarak kurtarıldı, 9 yaşındaki kız kardeşi ise bulunamadı. Bottakiler tarafından kurtarılarak Ortaca Yücelen Hastanesi'ne getirilen Markus Peter'ın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Grubun haber vermesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, yaklaşık 1 saat sonra 9 yaşındaki kızın cesedini de botun alabora olduğu bölgenin yakınında, kayalıklara sıkışmış olarak buldu. Kızın cesedi, otopsi yapılmak üzere Köyceğiz Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Sezer ŞAHİNDAŞ / DHA

2