Mert Ali Başarır "Türbanal" Yasaklar (2) : Kılıç tarak Kemal Bey'den başörtüsü önerileri
HABERİ PAYLAŞ

"Türbanal" Yasaklar (2) : Kılıç tarak Kemal Bey'den başörtüsü önerileri

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘saçları tamamen kapatmayan, bir tutamı görülen Pakistan ve İran modeli başörtüsü’ önerisine, Başbakan Erdoğan, “İnanç özgürlüğünü kâkül, perçeme indirgediler” karşılığını veriyordu.

Aaaa Sayın Başbakan, haberiniz yok mu? Saçlarda biraz ‘frikik’ (!), baş bağlamada biraz ‘dekolte’(!), kâkül-külah, perçem-serçem, perma-derma, fan-fon-fön, burka-hırka-parka, yazma- bozma, yaşmak-taşmak, bandana-badana derken Kemal Bey, ‘modelist’ ve ‘saç stilisti’ oldu. CHP , türban raporunun yanı sıra, kurs açmaya hazırlanıyor!!!

CHP’den baş bağlama kursları

Haberin Devamı

Bu kurs için yeni çekilmiş 13X18 ebadında ön cepheden ‘biyometrik’, profilden ‘santimetrik’ olmak üzere 6’şar adet renkli fotoğraflarınızı “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, Merkez Karar Yürütme Kurulu, Anadolu Bulvarı, Numara 12 Söğütözü-Ankara” adresine, okulunuzu ve bölümünüzü de belirterek, olası seçim tarihi 5 Haziran 2011 tarihine kadar gönderirseniz, ‘yüzünüze en uygun kâkül modelleri, perçem bakımı, alternatif baş bağlama şekilleri’ seminerlerine katılabilirsiniz.

Kontenjan sınırlı olup ön elemeler, Önder Sav başkanlığında yapılacak, seminerleri Gürsel Tekin ve Berhan Şimşek yönetecektir. Pratik çalışmalara ise Pakistan ve İran’ın tanınmış kuaförleri girecektir. Katılım belgeleri, Sayın Kılıçdaroğlu tarafından verilecektir. Bu arada ‘Botoks, Detoks, Sheltox’ adlı kitabın yazarı Deniz Baykal, uzman konuk olarak ‘Cilt bakımında elma sirkesinin önemi’ başlıklı bir tebliğ sunacaktır.

Mesela dedik, fa’rzımuhal kabilinden…

CHP’nin ‘YÖK kreasyonu, post-modern örtünme, kâkül, perçem modelleri’ konulu seminerinde açılış konuşması yapan ‘makastar’ Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Başörtüsü sorununu ancak ben çözebilirim. Biz özgürlüklerden yanayız. YÖK’e bildireceğiz. Diyeceğiz ki; sivri çeneli, geniş alınlı kızlarımız kâkül kestirsinler, kâkül açıkta kalsın, saçlar arkada atkuyruğu ile bütünleşsin, eşarp bağlansın. Parti Meclisimiz ‘düz fırçayı’ öneriyor siz genç kızlarımıza…

Kuai zi

Saçı düz olanlar da, zülüflerinin ön kısmını kaş hizasına kadar kestirip, perçemi tercih edebilirler. Perçemin görülmesi için, türban başa tam takılmayıp, saçlar arkada topuz yapılarak arasına kurşun kalem sokulabilir. CHP’nin ortak grup kararı doğrultusunda, topuzdaki kurşun kalem yerine fildişi ‘kuai zi’ (Çin’in fakirlik döneminden kalan, çatal-kaşık niyetine bir çift çubuk)’ye de sıcak bakabiliriz.”

Haberin Devamı

‘Kılıç tarak’ Kemal Bey

‘Kılıç tarak’ sözlerine söyle devam etti: “Bir yandan bir yana kesilen mini kâküller, ‘Türkan Şoray’ınki gibi gözleri ön plana çıkardığından kaşlar iyi alınmalıdır. Bergen kesimde ise saçlar, yüzün üçte birini kapattığından, sadece açık kalan gözün üstündeki kaşların alınması yeterli olacaktır. Bu radikal perçemi ‘kapüşonla’ dengelemek öğretim üyelerini de zorlamayacaktır.

İkinci sömestrde, ‘küresel ısınma’ ile birlikte, kulakları kapatan röfleli bukleler, dışarıda kalmak üzere bandana takılması, mevcut tüzüğe göre CHP’ye ters düşmeyecektir.”

Kemal Kılıçdaroğlu, “2011’de saç modeli nasıl olacak?” sorusunu da şöyle yorumladı: “Biz toplumun her ‘katmanına’ ulaşabilen bir partiyiz. Dolayısıyla ‘katlı’ kesimler, 2011’de çok revaçta olacak. Kısa dönem askerlik gibi, kısa saçlar daha çok tercih edilecek.”

Haberin Devamı

Asker tıraşı

Toplumu huzursuz kılıp ‘saç, sakal, kıl, tüy, tek stil(!) mühendisliği’ yapmanın Türkiye’me faydası yok. İnsan kıyafetiyle karşılansa da düşünceleriyle uğurlanır. Bu ülke gustosuz terzilerden, askeri dikimevlerinden, fason konfeksiyonculardan, overlokçulardan çok çekti. Bir o kadar da asker tıraşlarından, sokak berberlerinden, kırık tarak kuaförlerden…

"Recepsiyon"

CHP’nin, Köşk’te verilecek ‘Recepsiyon’a gidip gitmeyeceği kesinlik kazanmadı. Sanki Sayın Cumhurbaşkanı, gönderdiği davetiyeye , ‘frak’ , 'smokin' yerine, ‘Sarık, cüppe, türban, çarşaf, tennure giymek zorunludur’ mu yazdı da gitmiyorlar? Abdullah Bey, ikramda ‘gülsuyu’ mu verecek de, CHP böyle tepki gösteriyor. Bence CHP top yekün ‘Recepsiyon’a intikal etmelidir.

--------------------------------------------------

Radikal’e başarılar:

“Radikel gitti, Radican geldi.” (MAB)… İsmet Berkan’a da, Eyüp Can’a da kolay gelsin…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder