Siyaset Türbanlı vekil Sevde Bayazıt Kaçar'ın dedesi CHP'li
Paylaş
Türbanlı vekil Sevde Bayazıt Kaçar'ın dedesi CHP'li

TBMM Genel Kurulu'na türbanla katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar'ın dedesi iki dönem CHP Kahramanmaraş Milletvekilliği yapan Ali Şahin... Sevde Bayazıt Kaçar'ın annesi ''Babam hala CHP'li, aktif çalışıyor'' dedi

TBMM Genel Kurulu'na türbanla katılan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar'ın annesi Ayşegül Bayazıt, kızının herkes tarafından sevilen, aktif ve çalışkan bir siyasetçi olduğunu belirterek, "Şu an değişen nedir? Başına taktığı bir örtü mü değiştiriyor? O aynı Sevde... İnşallah her şey iyi olacak. Yeter ki Türkiyemiz zarar görmesin, gerilmesin" dedi.

Haberin Devamı

Dragos'taki evinde açıklama yapan anne Kaçar, kızının sadece ortaokul sıralarında kısa bir süre kapandığını belirtti.

Kızının hac dönüşü çok etkilendiğini ve "Günahlarımız affoldu, tertemiz geliyorum. İnancım gereği başımı örtmek istiyorum" diyerek, başörtüsü takmaya karar verdiğini anlatan Bayazıt, şöyle konuştu:

"Fakat her zaman çok inançlıydı. Başörtüsü konusunda hep şöyle düşünürdü; 'Allah ne zaman nasip etmişse ancak o zaman kapanabilirim fakat çok istiyorum. Bunun vakti saati var.' Babasının da rahmetli eşimin de hiç bir zaman iki kızına da 'Çocuklarım başınızı kapatın' dediğini duymadım. Sadece etraftan sordukları zaman şöyle söylerdi; 'Ben çocuklarıma gereken dini terbiyeyi verdim. Onlar 18 yaşını doldurdu, kendilerinin bileceği iş. Dinimizde asla zorlama ve baskı yoktur. Ben çocuklarıma baskı yapmam. Kendileri ne zaman isterlerse o zaman kapanırlar.' Kısmet hac dönüşüneymiş. Kızım başını örttüğü için çok sevinçliyim."

Haberin Devamı

DEDESİ ESKİ CHP'Lİ VEKİL

Bayazıt, kendisinin 22 yaşında başörtüsü takmaya başladığını ifade ederek, "Ben CHP'li bir ailenin çocuğuyum. Babam Ali Şahin, iki dönem CHP Kahramanmaraş milletvekilliği yaptı. Ben o ailede doğdum, büyüdüm ve kendi isteğimle 22 yaşımda kapandım. Hiç bir zaman ailemden 'Neden kapandın' diye baskı görmedim, öyle bir ortamda büyüdüğüm ve yetiştiğim halde. Ne açmamı istediler ne de baskı yaptılar. Böyle ömrümü geçirdim. Babamla da gayet iyi anlaşırız. Yüzüme bir şey demese bile arkamdan bakışlarıyla çok mutlu olduğunu hissederim. Hiç bir sorun yaşamadık. Babam hala CHP'li, aktif çalışıyor" ifadelerini kullandı.

"Kızınız TBMM'de tarih yazacak, neler hissediyorsunuz?" sorusu üzerine Bayazıt, bunun demokratikleşme adına çok önemli olduğunu söyledi.

Eskiden böyle bir şeyin söz konusu bile olmadığını dile getiren Bayazıt, şunları anlattı:
"Merve Kavakçı olayında da gördük. Bu olaya kişisel hak ve özgürlükler açısından bakılması lazım. Yani dini yönü çok önemli. Fakat kişisel tercihi, inancı gereği kapanmak istemiş. Ben prensip olarak herkese insan olarak bakarım, kimseyi eleştirmem. Etrafımdaki herkesi olduğu gibi kabul ederim. Bana çok zıt görüşte, dünyaları çok farklı insanlar yakın arkadaşımdır. Birbirimize saygı gösteririz ve olduğu gibi kabul ederiz. Sevde'nin de kişisel tercihi. Saygı duymak gerekiyor. Ben nasıl karşımdaki herkese saygı duyuyorsam, onların da saygı göstermesini istiyorum. Yıllar önceki gibi bir olayın yaşanacağını da düşünmüyorum. Çünkü Türkiye'de bu anlamda çok olumlu gelişmeler oldu. İnşallah en sorunsuz şekilde, gerginlik yaşanmadan bu süreç atlatılır."

Haberin Devamı

'O AYNI SEVDE'

Bayazıt, kızının 2,5 yıldır başı açık olarak Meclis'teki milletvekilleriyle arkadaş olarak huzursuzluk yaşamadan çalıştığını anlatarak "Sevde, herkes tarafından sevilen, aktif ve çalışkan bir siyasetçi. Şu an değişen nedir? Başına taktığı bir örtü mü değiştiriyor? O aynı Sevde... İnşallah herşey iyi olacak. Yeter ki Türkiyemiz zarar görmesin, gerilmesin. Herkes özgürce yaşasın, istediği gibi. Herkes dinini de istediği gibi yaşasın" diye konuştu.

Haberin Devamı

'EŞİ EVLENME TEKLİF ETTİĞİNDE BAŞI AÇIKTI'

Damadının da Sevde Bayazıt Kaçar'ın türban takmasını olumlu karşıladığını dile getiren Ayşegül Bayazıt, sözlerini şöyle tamamladı:
"Eşi de çok çok mutlu oldu. Eşi evlenme teklif ettiğinde Sevde'nin başı açıktı. Sevde eşine 'Sen beni kapalı düşünerek bu evlilik teklifini yap. Günün birinde mutlaka kapanacağım. Bunun vakti saati var' demişti. O da gülerek 'Ben o şekilde kabul ediyorum' demişti. Çok mükemmel bir eşi var. Her zaman Sevde'ye destek olur."

AA