Gündem Türbanlılara af düzenlemesi

Türbanlılara af düzenlemesi

Paylaş
Türbanlılara af düzenlemesi

YÖK, türbanlı oldukları için üniversiteyle ilişiği kesilenlerin okullarına dönüşlerine kapı açmaya hazırlanıyor

Türbanlı öğrencilere derslere ve sınavlara giriş serbestisi tanıyan YÖK, şimdi de türbanlı oldukları için üniversiteyle ilişiği kesilenlerin okullarına dönüşlerine kapı açmak için yeni bir af düzenlemesine hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Düzenlemeyle, türbanlı olduğu için sınavlara giremeyen veya devamsızlık nedeniyle okuldan atılan öğrenciler tekrar üniversitelerine dönebilecek. 2008’de çıkarılan son aftan yararlanmak için başvuran ancak türbanlı olarak sınava giremedikleri için aftan faydalanamayan öğrencilerin de yeni düzenlemeyle af kapsamına alınması planlanıyor.

Gül’le, türban gündeme gelmedi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le görüştü. 10 gün içinde Gül’le ikinci kez bir araya gelen Özcan, görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Özcan, Gül’e ÖSYM’nin yeni yapısıyla ilgili TBMM’den geçirmeyi düşündükleri düzenlemelerle ilgili bilgi verdiğini bildirdi. Görüşmede türban konusunun gündeme gelmediğini belirten Özcan, öğrenci affına ilişkin soruya “Af, yanlış aksettiriliyor. Öğrenci affı değil, affı ortadan kaldıracak bir mevzuat değişikliği üzerinde duruluyor. 2008’den bu yana olan periyodu kapsayabilir” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

TCK’nın dışında olmalı

Yetkililer, bir öğrencinin aftan yararlanabilmesi için okuldan atılma nedeninin TCK kapsamı dışında olması gerektiğini, bunun dışında herkesin dönmesinin önünü açacak bir düzenleme üzerine çalışıldığını bildirdi. Düzenlemede, devamsızlık ve sınava giremediği için başarısız olan öğrenciler kapsama alındığında türbanlı öğrenciler otomatik olarak af kapsamına girebilecek. Bunun için YÖK’ün, Milli Eğitim Bakanlığı’na sunduğu düzenleme üzerinde bir değişiklik yapılması planlanıyor.

(Hürriyet)