Spor Turgay Demirel'e yaylım ateşi

Turgay Demirel'e yaylım ateşi

Paylaş
Turgay Demirel'e yaylım ateşi

Efes Pilsen, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'in bir dergide çıkan röportajındaki beyanlarını esefle karşıladığını ve kınadığını açıkladı

Kulüpten yapılan açılamada, ülkede son karar merci olan Tahkim Kurulu’nun Kerem Gönlüm ile ilgili vermiş olduğu kararın ortada olduğu belirtilerek, şöyle denildi: "Bilindiği gibi, Tahkim Kurulu Efes Pilsen’e verilen cezayı kaldırmış, Kerem Gönlüm’e verilen hak mahrumiyeti cezasını da müsabakalardan men cezasına çevirmiştir.

Bu nedenle, konunun başlangıcından bu yana ileri sürülen mesnetsiz ve hayal mahsulü iddiaların yeniden gündeme getirilmesinin nedenini anlamakta güçlük çekiyoruz. Öte yandan, Avrupa’nın en büyük organizasyonu olan Avrupa Ligi’nde bir Türk takımının tur atlamasını, basketbol dışı olaylarla bağdaştırma çabasını gündemi değiştirmeye yönelik bir girişim olarak yorumluyoruz.

Gerek Avrupa Ligi’nde, gerekse Türkiye Ligi’nde çok zorlu bir süreç içine girmiş olan Efes Pilsen Spor Kulübü, özellikle Avrupa platformunda tüm Türkiye’den destek alırken, görevi basketbol kulüplerini her alanda desteklemek ve yüreklendirmek olması gereken bir kişiye böylesine olumsuz beyanlar hiç ama hiç yakışmamaktadır.

Destek bekleyenlere köstek olmaya çalışan bu beyanların sahibinin tarafsızlığını tamamen yitirmiş olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu durumun Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı’nca ivedilikle ele alınması gerekmektedir.

Efes Pilsen, Türkiye’deki tüm kupaların son sahibi olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da tüm hedeflerine ulaşmak için yoğun çaba gösterecek bu ülkeye ve bu ülkenin sporuna üst düzeyde katkıda bulunmak için elinden geleni yapacaktır. Efes Pilsen Spor Kulübü, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel’in bu beyanlarını esefle karşılamakta ve kınamaktadır."

Haberin Devamı