Ekonomi Turguttepe rüzgar enerji santrali faaliyette

Turguttepe rüzgar enerji santrali faaliyette

Paylaş
Turguttepe rüzgar enerji santrali faaliyette

Turguttepe rüzgar enerji santrali faaliyette

Faik Çelik Holding ve İspanyol Gestamp’ın eşit ortaklığıyla kurulan FC Enerji’ye bağlı Sabaş A.Ş Turguttepe Rüzgar Enerji Santralinin faaliyete başladığı açıklandı.

Haberin Devamı

Faik Çelik Holding’den yapılan yazılı açıklamada, Muğla’nın Milas ve Aydın’ın Çine ilçeleri sınırındaki 3,5 kilometrelik alanda kurulu Turguttepe Rüzgar Enerji Santrali’nin 12 kule ile enerji üretmeye başladığı belirtildi.

Santralin 35 milyon avroluk yatırım ile hayata geçirildiğine değinilen açıklamada, şöyle denildi:
"Faik Çelik Holding’in enerji grubundan yüzde 50 İspanyol Gestamp Eolica ortaklığıyla kurulan FC Enerji’ye bağlı SABAŞ A.Ş’ye ait santral, 24 megavat üretim kapasitesine sahip. Turguttepe Rüzgar Enerji Santrali, yüksekliği 82,5 metre ve 2 megavatlık 12 adet rüzgar tribününden oluşuyor. 24 megavat üretim kapasitesine sahip olan tesis, ürettiği enerjiyi Milas trafo merkezinden enterkonnekte sisteme aktaracak. Tesiste yılda 75 milyon kilovatsaatlik enerji üretimi yapılacak, bu da 25 bin eve yetecek bir enerji anlamına geliyor. 24 megavat ile yola çıkan Turguttepe Rüzgar Santrali’nde 2015 yılı hedefi ise 300 megavat."

Haberin Devamı

Öte yandan, Faik Çelik Holding ve İspanyol Gestamp’ın ortaklığıyla Balıkesir’in Bandırma ilçesinde kurulan ve kısa bir süre sonra faaliyete geçecek olan GESBEY Rüzgar Kuleleri Fabrikasında ise yılda 450’den fazla kule üretilecek.

Burada üretilen kulelerin ise Türkiye pazarı dışında son yıllarda rüzgar piyasasında gelişme gösteren Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan’a ihraç edileceği bildirildi.