Gündem Turist otobüsü köprüden uçtu

Turist otobüsü köprüden uçtu

Paylaş
Turist otobüsü köprüden uçtu

Rus turist kafilesi taşıyan otobüsün kaza yapması sonucu sürücü ve 15 turist öldü, 25'i de yaralandı

Alanya'dan Pamukkale'ye giden Rus turistleri taşıyan tur otobüsü, Antalya'nın Aksu Köprüsü'nden kurumuş çay yatağına uçtu. İçinde 41 kişi bulunan otobüste Türk sürücü ve 15 turist ölürken, bir rehber 24 turist de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Antalya'daki hastanelere taşındı.

Haberin Devamı

Kaza, Antalya'nın Aksu İlçesi yakınlarındaki Aksu Köprüsü üzerinde bugün saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Pamukkale'ye düzenlenen günübirlik tura katılan 3'ü çocuk 39 Rus turist, Alanya'dan 49 yaşındaki Hikmet Yılmaz yönetimindeki otobüsle bir rehber eşliğinde yola çıktı.

SÜRÜCÜ UYUDU MU?

Antalya'nın Serik ile Aksu İlçesi arasında bulunan Aksu Köprüsü'ne gelen ve bu sırada sürücünün uyuduğu öne sürülen otobüs, köprü korkuluklarını kırarak 15 metreden uçtu. Aksu Çayı'nın kurumuş bölümüne ters düşen otobüste ilk belirlemelere sürücü Yılmaz'ın yanı sıra 15 turist öldü. Kazada rehber ve 24 Rus turist de yaralandı. Kaza yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Yaralılar kaza yerinde bekleyen ambulanslarla Serik ve Antalya kent merkezindeki hastanelere kaldırıldı. Kurtarma çalışmaları devam ederken, ölüm sayısının artabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Valiliği'ne atandığı için yerine vekalet eden Vali Yardımcısı Mehmet Seyman ile Aksu Kaymakamı Raif Özener olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Namık Kemal KILINÇ-Akif ARICI-Soner KOCAER/ ANTALYA, (DHA)