Gündem Turistler kaldırımda konakladı

Turistler kaldırımda konakladı

Paylaş
Turistler kaldırımda konakladı

Otel mühürlenince, bavullarıyla birlikte kendilerini sokakta bulan tatilciler otelin önündeki kaldırımda konakladılar

İstanbul'a tatillerini geçirmek için gelen yerli-yabancı turist kafileleri, kaldıkları otel mühürlenince apar topar otelden çıkarıldı. Dışarıda kalan turistler bavullarıyla kaldırımlarda bekledi. Fatih Eminönü'ndeki bir otelde meydana gelen bu turizm skandalına, Sirkeci'deki Eriş Hotel'e Temmuz ayında yapılan bir fuhuş operasyonu nedeniyle kapatılma cezasının verilmesinin neden olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Çoğunluğunu Almanya'dan gelen Türk ve Alman vatandaşlarının oluşturduğu yaklaşık 80 kişilik turist kafilesi, tatillerini geçirmek için İstanbul'u tercih ettiler. Aylar öncesinden tatil için rezervasyon yapan yabancı ve yerli turistler, konaklamak için Eminönü Sirkeci'deki Eriş Hotel'i seçtiler. Hotelin kapatılma kararını uygulamak için gelen zabıta ekiplerini karşılarında gören turistler neye uğradıklarına şaşırdılar. Ne olduğunu bile anlayamadan, bavullarıyla birlikte kendilerini sokakta bulan tatilciler, uzun süre konaklamak için geldikleri Hotelin önündeki kaldırımda oturdular.

Tatil için geldikleri otelin bu şekilde kapatılmasıyla şoka uğrayan turistler, böyle bir durumla karşılaştıkları için üzgün olduklarını fakat her şeye rağmen İstanbul'u çok beğendiklerini söylediler. Ancak mağduriyetlerinin bir an evvel giderilmesini isteyen Almanyalı turistler bizi başka bir otele yerleştirseler de razıyız, sokakta kaldık dediler. Ayrıca, bu yaşanan durumu, İstanbul'da ki tüm otellere mal etmemek gerektiğini söylediler.

Haberin Devamı

'GEREKİRSE İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ'

Hotel sahibinin avukatı olduğu öğrenilen İzzet Tomakin: “Burada bir sürü insanı mağdur ettiler. Devlet bu mağduriyetin tazminatını ödemek zorunda. Hukuk devletinde her iş tebligatla yapılır, tebligatsız hiçbir iş yapılmaz. Işık hızıyla idare mahkemesinden karar alınmaz, dilekçeyi verdik derkenar aldık ama derkenar bile hukuk devletinde işe yarar. İdare Mahkemesi bir karar verince, verilmediği taktirde kapatmak zaten mümkün. Bütün bu hukuki işlemleri bir tarafa bırakmak olmaz." dedi. Tomkin, bu konuyu gerekirse İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarını da ifade etti.

Otel işletmecisi Ercan Çankaya: “ Bizim hem maddi hem de manevi büyük kayıplarımız var fakat bu uygulama böyle tepeden inme yapılmaz. Bu bir hizmet sektörüdür, hizmet sektöründe 3-5 gün önceden haber verilir. Bir gün önce akşam 19.30 da geliyorlar tebligat veriyorlar, bir gün sonra 19.30 da gelip apar topar mühürlüyorlar. Bu müşteriyi boşalt diyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Biz dünyanın her yerinden müşteri alıyoruz, bu insanlar aylar önceden rezervasyon yaptırıyorlar. İstanbul'u kültür başkenti ilan ediyorsun, yaptığın rezalete bak, nasıl bir kültür başkenti bu? Bu insanların hepsi ülkelerine döndüğünde bu durumu anlatacaklar. Bu insanlar kültür başkentini böyle mi tanımalı? En azından, bize 3-5 gün önceden haber verseydiler, yeni müşteri almazdık müşterilerimizi boşaltmaya vaktimiz olurdu. Bana müşterileri başka otele yerleştir diyorlar. Bu kadar insanı bu saatten sonra başka otele nasıl yerleştireyim, çevre otellerin hepsi dolu.

Haberin Devamı

POLİSİN OYUNUNA GELDİK İDDİASI...

Hotelin işletmecisi Ercan Çankaya, kapatılma cezasıyla ilgili olarak, polisin oyununa geldiklerini iddia etti. Çankaya: “Yıllardır bu oteldeyiz ve sicilimizde en ufak bir leke yoktur. Bizim bitişiğimizde karakol var, bu durumdayken zaten böyle fuhuş gibi bir şey söz konusu olamaz. Akıl var mantık var, karakolun bitişiğinde böyle bir şey olabilir mi? Bu tamamen bir polis oyunu: Bir Cumartesi günü polis yanında bir bayanla buraya geliyor, resepsiyonda kimliklerini alıyor. 2 dakika sonra kartını gösteriyor ve ben polisim deyip işlem yapıyor. Böyle bir şey dünyanın neresinde görülmüş. Hiç sormadan soruşturmadan kapatma cezası veriyor" dedi.

Haberin Devamı

Yaşanan olayın ardından otel, zabıta ekipleri tarafından 1 ay süre ile mühürlendi. Kapatılan otelin yöneticileri müşterilerinin mağduriyetlerini çözebilmek için müşterilerine kalabilecekleri yeni oteller ayarladı. Kaldırımlarda bavullarıyla kalan turistler, tatillerini tamamlayabilmek için yeni otellere yerleştiler.

Kubilay AYDIN İSTANBUL- DHA