Ekonomi Turizmde Amerika büyük potansiyel

Turizmde Amerika büyük potansiyel

Paylaş
Turizmde Amerika büyük potansiyel

Türk Amerikan İş Konseyi Başkanı Haluk Dinçer, Amerikalı 30 milyon turistin sadece 670 bininin Türkiye'ye geldiğini belirtti

3 MİLYONA ÇIKMALI

Haberin Devamı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk Amerikan İş Konseyi Başkanı Haluk Dinçer, her yıl dünyayı gezen 30 milyon Amerikalı turistin sadece yüzde 2.2’sinin Türkiye’yi ziyaret ettiğini belirterek “Türkiye’ye gelen ABD’li turist sayısını 3 milyona çekmeliyiz” dedi.

Amerikan Seyahat Acenteleri Birliği (ASTA) onuruna düzenlenen yemekte konuşan Haluk Dinçer, “Türkiye dünyanın en çok turist çeken on ülkesinden biri. 2009’da 27 milyon turist geldi. Fakat bunun sadece 670 bini Amerikalı turistlerdi” dedi.

BİRÇOK FIRSAT VAR

Türk-Amerikan İş Konseyi olarak iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri desteklemek ve geliştirme konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Haluk Dinçer, turizmin bu konuda tam bir altın madeni olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Amerikalı turistlerin yüzde 25’inin diğer Akdeniz ülkelerine gittiğini ifade eden Haluk Dinçer şöyle konuştu: “Türkiye’nin önünde birçok fırsat var. Yunan asıllı Amerikalılara yönelik turlar düzenlenebilir, Yahudi Amerikalılar için de İsrail- Türkiye turları başlatılabilir.”