Gündem 'Turizm'de ölüm

'Turizm'de ölüm

Paylaş
'Turizm'de ölüm

Türkiye'nin en önemli gelir kaynaklarından turizme 'ölüm'ler darbe indirdi. İhmaller ve başıbozukluk yüzünden 3 turist hayatını kaybetti, liseli Can ağır yaralandı

Ölen İngiliz’in kızı dava açıyor

Haberin Devamı

Antalya Side’de ailece tatil yapıyordu. Hudson ve kızı Emma (25) birlikte deniz paraşütü (parasailing) yapmak istedi. Teknede emniyet kemerleriyle paraşüte bağlanan baba-kız denizde havalandı. Hız teknesinin çektiği deniz paraşütü 50 metre yükseldiği sırada emniyet kemeri kopan Hudson suya çakılıp öldü.

İngiliz basınına konuşan Emma “Babamın ölümünden su sporları şirketi sorumlu, çünkü emniyet kemeri eskiydi” dedi. Türk avukat tutan acılı aile, deniz paraşütüne can güvenliğini sağlayan kurallar getirilmesi için mücadele edecek. Ayrıca tazminat davası da açacaklar.

‘Rafting’de çocuk boğuldu

Fethiye’de tatil yapan İngiliz Potter Ailesi bir şirketin düzenlediği rafting turu için Dalaman Çayı’na gitti. 3’ü çocuk 12 kişilik aile, 10 kişilik bota bindirildi. Bot çayda kayaya çarpıp devrildi.

Haberin Devamı

Suya düşüp akıntıyla sürüklenen 11 kişi kurtuldu ama 9 yaşındaki Cerys Alexandra Potter adlı kız çocuğu boğuldu. Şirket yetkilisi “Çocuklar rahat durmadığı için bot devrildi” dedi! Kızları ölen aile, hukuk mücadelesi verecek. (Akıntılı suda kürek çekerek botla yol almaya rafting deniliyor.)

Anneanne feryadı

Ankaralı lise öğrencisi Can Güzelcan (17) arkadaşları E.Ö. ve Y.Y. ile Çeşme’de tatildeydi. Üç arkadaş, 10 dakikası 200 liraya üç jet ski kiralayıp denize açıldı. Can ile Y.Y.’nin kullandığı ‘jet ski’ler çarpıştı. Olayı gören beyin cerrahı Prof. Dr. Cengiz Kuday’ın müdahalesi, Can’ın hayatta kalmasını sağladı.

Ağır yaralı Can yoğun bakımda. Can’ın anneannesi Tüketici Eğitimi ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Zerçin Ergün Duruk isyan etti: Jet ski kullanımı için ehliyet istenmeli. Kimse bu sektörü kontrol etmiyor. İzmir Valiliği’nin genelgesine göre, 18’inden küçüklere jet ski kiralanamaz.

İspanyol’u alevler yuttu

Marmaris’te ‘Kayhan 9’ adlı ahşap tekne önceki akşam mavi yolculuk için İspanyol ve Portekizli 18 turist ile denize açıldı. Dalaman açıklarında yanmaya başlayan tekne battı.

17 turist ile 5 mürettebat kurtuldu. Aşırı kilolu olduğu için tekneden çıkamayan Talama Galves Petersen (80) adlı İspanyol kadın alevlerin arasında kaldı.

Haberin Devamı