Cumartesi Postası Turizmin her çeşidi Çukurova

Turizmin her çeşidi Çukurova

Paylaş
Turizmin her çeşidi Çukurova

Tarih, deniz, yayla, kayak, gastronomi, sağlık turizminin merkezi olan Adana ve çevresindeki kentler, turizm açılımları ile de gündeme gelmeye başladı

Bir yandan Tarsus’un Kazanlı bölgesinde dev turizm yatırımları için sona gelinirken diğer yandan Adana’da sağlık turizminin canlandırılması, bölgeyi hareketlendirdi.

Gerekli adımların atılması halinde 4 milyon turistle 4 milyar dolar gelir elde edebilecek bir potansiyele sahip olan Adana, ongre turizmi için de salon projelerine yöneldi. Çukurova’nın merkezindeki Adana’da 5 yıldızlı otel yatırımları da ortaya çıkan talebin göstergesi oldu. Gezi programları; Adana’ya gelen turistin serin yaylalarda, denizde ya da kültür turizmi ile iç içe olabildiği, Adana kebabını anavatanında yiyebildiği dikkate alınarak hazırlandı. Ailelerin bağımsız bir programla tatil yapabilmesi de bölgenin en önemli özelliklerinden biri.

FUARLARLA DÜNYA VİTRİNİNDE

Çukurova ekonomisi, bu yıl Adana’da düzenlenecek olan 12 fuarla vitrine çıkacak. Geçen yıl, Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) 11 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 21 bin metrekarelik Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 12 fuarı başarıyla gerçekleştirmişti. TÜYAP, 2011’de de kitap, eğitim, inşaat, otomobil, üretim teknolojileri, otomasyonelektrik- elektronik-enerji üretimi ve dağıtımı, gıdaambalaj, mobilya-dekorasyon, tarım ve sera-bahçe fuarları ile Çukurova üretimini dünyaya yansıtmayı sürdürecek.

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü kentin son 5 yılda fuarcılık alanında dev adımlar attığını, organize edilen 12 fuara 28 ülkeden 1.333 firma ve temsilciliğin katıldığını, 15 bini yabancı toplam 450 bin ziyaretçi geldiğini belirtti. İlhan Ersözlü şöyle devam etti; “Çukurova, üretimini Türkiye başta olmak üzere, ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Macaristan, Norveç, Polonya, Singapur, Slovenya, Tayvan, Yunanistan’dan gelen firmalarla buluşturdu.”

Fuarların kente ekonomik hareketlilik getirdiğine dikkat çeken İlhan Ersözlü, fuar turizminin otel ve lokantalara olumlu yansımalarının olduğunu vurguladı. Adana’da uluslararası ölçekte fuarcılığın 79 yıl aradan sonra hayat bulduğunu ve sektörel fuarcılığın geliştiğini anlatan İlhan Ersözlü, bu süreçte organize edilen 58 fuarda 40 ülkeden 5.744 firmanın ağırlandığını, bu fuarları toplam 1 milyon 876 bin kişinin ziyaret ettiğini sözlerine ekledi.

Yayla turizminde 5 yıldızlı adres

Adana’nın serin yaylalarında hayal edilen bir tatil tesisi var: Toros Dağları’nın eteğindeki Pozantı İlçesi’nde, 20 milyon dolarlık yatırımla çam ormanları arasında inşa edilen 5 yıldızlı Pendosis Tatil Köyü. Adanalı iki girişimci ortak; Süreyya Kayar ve Mehmet Erdal Durukan’ın kurduğu Nens İnşaat Turizm Otelcilik A.Ş.’nin yatırımı olan Pendosis Tatil Köyü, 24 dönüm alanda kurulu. Çam ağaçlarının arasında, taş bina görüntüsü vermeyen, çoğunluğu ahşap türü malzemelerle yapılmış bir tatil köyü. 12 ay turizm hizmeti verebilecek özelliğe sahip, 86 suit odası ve 2 kral dairesi bulunan tatil köyünde, 200 kişi kapasiteli bir restoran, 150 kişilik bar, şömine başı, 150 kişilik açık teras, barbekü alanı, 175, 50 ve 30 kişi kapasiteli üç ayrı toplantı salonu bulunuyor.

Tatil köyü ayrıca oyun ve bilardo odaları, 25 kişilik sinema salonu, fitness center, kapalı ve açık yüzme havuzları, sauna, tenis kortu, çok amaçlı basketbol, voleybol, mini futbol sahası, amfitiyatro ve açıkhava spor alanlarıyla tatilcinin ihtiyaç duyabileceği her hizmete cevap veriyor. Nens İnşaat Turizm Otelcilik A.Ş. ortaklarından Süreyya Kayar şöyle dedi: “Adana il merkezinden 40 dakikalık mesafede olan tatil köyümüze, Hatay’dan 1,5 saatlik karayolu seyahatiyle ulaşılabiliyor. Otoyolun yanı sıra havayolu ve demiryolu ulaşımıyla önemli bir noktada bulunan tatil köyümüz, Türkiye’nin turizm merkezlerinden Kapadokya’ya da bir saatlik mesafede” dedi. Pendosis’te konaklama ve fiyat bilgisi (0322) 352 88 38 numaralı telefondan ediniliyor.

Çukurova yaylaları

Yaz aylarında sıcak ve nemden kaçan Çukurovalıların tercih ettiği yaylalar, bölgede yaşayanlara günübirlik dinlenme imkanı sunuyor. Bir çoğu kent merkezlerine en fazla 40 dakika uzaklıkta olan yaylalar, Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen yerli turistleri de ağırlıyor. Yaylalarda yeni sezon hazırlığı sürerken macera tutkunlarının kamp kurması, dağ yürüyüşlerine çıkması ve rafting yapması, fotoğraf tutkunlarının eşsiz manzara ve doğal güzellikleri görüntülemesi mümkün.

İşte yaylalar: Adana’da Akçatekir, Kızıldağ, Horzum, Başpınar, Meydan, Göller; Mersin’de Gözne, Namrun, Fındıkpınarı, Kırobası; Hatay’da Güzelyayla, Teknepınarı, Üçkoz, Kocadüz; Osmaniye’de Zorkun, Maksutoğlu; Kahramanmaraş’ta Yavşan, Başkonuş. Yeşilin binbir tonunun uyum içinde olduğu çam ve çınar ormanlarının yanıbaşında olan yaylalarda kamp yerleri, kır kahveleri, lokantalar bulunuyor.

ÇUKUROVA GIDA-AMBALAJ FUARI 2011

(Adana 5. Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme, Unlu Mamuller Teknolojisi, Ambalaj, Plastik Makineleri, Paketleme İşlemleri, Depolama, Soğutma Üniteleri ve Mağaza & Market Ekipmanları Fuarı)

26-29 Mayıs 2011

ADANA MOBİLYADEKORASYON FUARI 2011

(Adana 5. Ev ve Ofis Mobilyaları, Dekorasyon, Aydınlatma, Zücaciye, Ev Tekstili, Bahçe Mobilyaları, Ev Elektroniği ve Aksesuarları Fuarı)

05-09 Ekim 2011

ADANA TARIM FUARI 2011

(5. Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı)

19-23 Ekim 2011

ADANA SERABAHÇE FUARI 2011

(5. Seracılık, Bahçecilik, Fidancılık, Tohumculuk, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarı Narenciye Özel Bölümü)

19-23 Ekim 2011

(28.05.2011 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)

2

Haberin Devamı