Gündem Türk-Amerikan ilişkilerinde yeni kriz: Serkan Gölge

Türk-Amerikan ilişkilerinde yeni kriz: Serkan Gölge

Paylaş
Türk-Amerikan ilişkilerinde yeni kriz: Serkan Gölge

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Neuert, ABD-Türkiye ilişkilerinde son dönemde yaşayan gerilimlere bir yenisini daha ekledi. Nauert, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "ABD, Amerikan vatandaşı Serkan Gölge'nin, güvenilir deliller olmaksızın terör örgütüne üyelikten 8 Şubat tarihinden mahkûm edilmesinden derin kaygın duymaktadır" ifadesini kullandı.

ABD'nin terör örgütü FETÖ üyesi olarak mahkûm edilen Serkan Gölge hakkında iki ülke arasındaki tansiyonu yükseltmesi beklenen bir açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Heather Nauert, ABD'nin Amerikan vatandaşı Serkan Gölge'nin 8 Şubat tarihinde mahkum edilmesinden derin kaygı duyduğunu söylerken, "Bu davayı ve OHAL altında yargı süreci devam eden diğer Amerikan vatandaşlarına ilişkin, yargı bağımsızlığı, kişinin adil yargılanma hakkı da dahil olmak üzere Türk anayasasıyla teminat altına alınmış haklarla ilgili ciddi kaygılara yol açan diğer davaları yakından takip etmeyi sürdüreceğiz. Türkiye'ye seyahat eden ya da Türkiye'de yaşayan Amerikan vatandaşlarının güvenliği, bizim için bir endişe kaynağı olmayı sürdürmektedir" ifadesini kullandı.

7 YIL 6 AY HAPİS CEZASI


Hatay 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen FETÖ/PDY’ye ilişkin davada, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla tutuklu yargılanan Serkan Gölge, dün hakim karşısına çıktı. Tutuklu bulunduğu İskenderun T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunma yapan Gölge'nin davasına, ABD Adana Konsolosluğu yetkilileri ile avukatı ve yakınları da katıldı. Hazırlanan iddianamede Serkan Gölge'nin, 4 Ocak 2014 tarihinde ve sonrasında aktif olarak Bank Asya hesabını kullandığı belirtilerek, 'FETÖ üyeliği' suçunu işlediğinin anlaşıldığı kaydedildi. NASA'da çalışan ABD vatandaşı Serkan Gölge ise suçlamaları kabul etmeyerek, beraatini istedi. Yapılan duruşma sonunda, mahkeme heyeti, sanık Serkan Gölge'ye 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

AĞUSTOS 2016'DA TUTUKLANMIŞTI


Ağustos 2016'da Amerika'dan Hatay'a yakınların yanına gelen Serkan Gölge, "FETÖ'nün kripto elemanı olduğu, Türkiye'de cemaatin okullarında okuduğu ve daha sonra Amerika'da cemaatle olduğu ve ABD'ye ajanlık yaptığı" şeklinde gelen ihbar üzerine gözaltına alınıp tutuklanmıştı.


NASA'da çalışan ABD asıllı FETÖ'cü Türk tutuklandı!