Dünya Türk askeri Katar'da

Türk askeri Katar'da

Paylaş
Türk askeri Katar'da

Türkiye ile Katar arasında yapılması planlanan askeri tatbikat kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait birlikler dün gece Katar'a ulaştı

Katar merkezli El Cezire kanalı Türkiye ile Katar arasında yapılması planlanan askeri tatbikat kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait birliklerin dün gece Katar'a ulaştığını duyurdu.

El Cezire kanalı, Türk askerlerini taşıyan araçların Katar sokaklarında ilerlediği bir video yayınladı (aşağıda).

Reuters haber ajansı ise Türk Ordusu'nunda Tarık bin Ziyad askeri üssünde ilk tatbikata katıldıklarını duyurdu.


KARŞILIKLI ANLAŞMANIN BİR PARÇASI


Katar Savunma Bakanlığı, birleşik askeri tatbikata katılmak için birinci grup Türk askerinin başkent Doha'ya geldiğini açıkladı. Bakanlık, Pazar günü Tarık bin Ziyad askeri üssünde ilk eğitimlerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Uzun zamandır planlanan tatbikatlar, her iki tarafın savunma yeteneklerini güçlendirmeyi ve silahlı gruplarla mücadele çabalarını artırmayı ve bölgede istikrarı sürdürmeyi amaçlayan karşılıklı anlaşmanın bir parçası.


ARAP ÜLKELERİ İLİŞKİLERİ KOPARMIŞTI


Tatbikatlar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mısır liderdiğinde çok sayıda Arap ülkesi Katar ile geçen hafta ilişkileri kopararak, bu ülkeyi "terörizm" ve İran'ı desteklemekle suçladığı bir sürece denk geldi.

Haberin Devamı