Dünya Türk bankeri 27 milyar Euro için kaçırdılar

Türk bankeri 27 milyar Euro için kaçırdılar

Paylaş
Türk bankeri 27 milyar Euro için kaçırdılar

Amerika'da bankerlik yapan Adnan Saklı, İtalya'da kaçırıldı

Amerika’da finans grubu bulunan 55 yaşındaki Türk işadamı Adnan Saklı, 14 Mayıs’ta İtalya’nın Rimini kentinde, kendilerini polis olarak tanıtan silahlı 5 kişi tarafından bir arkadaşının evinden kaçırıldı.

Soruşturmasını gizlilikle yürüten İtalyan polisi, Türk işadamının Siena kenti yakınlarındaki Chiusi’de bir dağ evinde tutulduğunu belirledi.

Eve baskın yapmayı planlayan polis, işadamının bir araçla Roma’ya götürüleceğini öğrendi. Hemen düğmeye basan polis, 18 Mayıs’ta zanlıların aracını bir kontrol noktasında durdurarak Adnan Saklı’yı kurtardı.

Operasyonda 3 cete üyesi yakalandı. Çete üyelerinin, Adnan Saklı’ya ait 27 milyar Euro değerindeki tahvil ve hisse senedini noterde yapılacak sözleşmeyle kendi hesaplarına geçirmek için Türk bankeri Roma’ya götürdükleri belirlendi.

SERVETİ MERCEK ALTINA ALINDI

Ağır kalp hastası olan ve rehin tutulduğu 4 gün boyunca ilaç alamayan Adnan Saklı, kurtarıldığında neredeyse ölmek üzereydi.

Kurtarma operasyonunu gizli tutan İtalyan polisi, tedavisinin ardından ifadesine başvurduğu Adnan Saklı’dan aldığı bilgilerde dün çete üyelerinin geri kalanını da yakaladı.

Toplam 9 kişinin gözaltında alındığı açıklandı. Kendisinden astronomik miktarda fidye istenen ve elinde 100 milyar Euro'luk tahvil ve hisse senedi bulunduğu belirlenen Adnan Saklı hakkında da inceleme başlatıldı. Amerikan pasaportu taşıyan Saklı’nın mal varlığı mercek altına alındı.

Haberin Devamı